O šis troškinys – vienas mėgstamiausių. Lengvas ir greitas gaminimo būdas, viską į puodą ir jau ragaujam. Na gerai, reikės ir keptuvės ir puodo ir šiek tiek pastovėti, bet verta! O jei dar atrasite laiko ir pasigaminsite namines česnakines bandeles, pasakų pasaka - pilvas bus dėkingas!
Reikės:
500 g pasirinkto faršo;
800 g konservuotų pomidorų savose sultyse;
400-800 g raudonų konservuotų pupelių ( perku aštriame padaže);
didelės raudonos paprikos;
daug česnako;
čili pipirų ( pagal skonį) ;
prieskonių ( druska ir ….);
2 svogūnų;
saujelės pjaustyto žalio saliero koto;
sūrio, česnakinių bandelių.
Eiga:
* Supjaustome papriką, bei svogūnus, pakepame iki kol suminkštės. Į keptuvę dedame faršą, prieskonius, smulkintas čili paprikas bei česnakus, šiek tiek pakepame, patroškiname.
* Tada į troškintuvą, arba gilų puodą sudedame konservuotus pomidorus (su skysčiu) , pupeles (skysti nupilti) , salierą, bei faršo masę, viską gerai išmaišome, Uždedame dangtį ir ant silpnos ugnies paliekame apie 20 minučių, karts nuo karto pamaišydami ir vis paragaudami ar netrūksta vieno ar kito prieskonio, o gal trūksta čili pipirų?
* Praėjus 20 minučių nuimame dangti ir dar apie kelias minutes pakaitiname. Patiekiame su česnakinėmis bandelėmis ir užtarkuotu sūriu. Jei netingite, galite ir sublenderiuoti, bet man labiau patinka kai yra ką kramtyti. Skanaus!