Bananų keksiukai su riešutais

Šiuo metu daugiausiai 'drauguju' su keksiukais. Po truputį, neskubėdama bandau naujus receptus. Vienas iš jų - Bananų keksiukai su riešutais.

Patarimai, pastebėjimai.

* Keksiukams naudojau specialius miltus kepiniams. Kaip juos susimaišyti, receptą nurodžiau ir apie tai kalbėjau ne vieną kartą. Tačiau vis tiek gaunu klausimų, ar tikrai tiek daug reikia kepimo miltelių. Šimtąjį kartą kartoju: „taip, tikrai“'. Jeigu Jums baisiai skamba ir nenorite tiek dėti, visada galite dėti mažiau. Keksiukai iškils ir su trupučiu mažiau...

* Keksiukus kepiau be popierinių formelių, bet jei norite galite kepti ir formelėse. Savo keksiukų formą išpurškiau purškiamu aliejumi ir ištepiau, kad keksiukai nepriliptų.

* Riešutus lengvai į tešlą įspaudžiau, kad keksiukams bekylant visi nenukristų.
Gauname 12 keksiukų.

www.bakingsecrets.lt

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu.

Ingredientai

300 g miltų kepiniams (receptas čia)
1/2 šaukštelio malto cinamono
110 g rudojo cukraus
2 kiaušiniai
125 ml pieno
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
300 g sutrintų bananų
125 g sviesto, tirpinto ir atvėsinto
60 g graikinių ar pekano riešutų

Gaminimo eiga

* Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių, o keksiukų formą ištepkite tirpintu sviestu arba išpurškite, patepkite aliejumi.

www.bakingsecrets.lt

* Dubenyje persijokite miltus ir cinamoną. Įmaišykite cukrų. Padarykite miltuose duobutę.

* Ąsotėlyje išplakite kiaušinius, pieną, vanilę, supilkite į duobutę. Sudėkite trintus bananus, pilkite tirpintą sviestą.

* Viską išmaišykite. Nepermaišykite!

www.bakingsecrets.lt

* Sukrėskite tešlą į keksiukų formeles. Apibarstykite keksiukus smulkintais riešutais.

* Kepkite 20-25 minutes arba, kol įsmeigus medinį pagaliuką į keksiuko centrą, jis liks švarus ir sausas.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis