Makaronai su žemės riešutų sviestu

Riešutų sviestas – daugelio silpnybė. Nors į šį ratą nepapuolu, bet kai turiu, dažniausiai riešutų sviestu paskaninu avižinę košę arba tiesiog pakabliuoju vieną kitą šaukštą galvodama, kaip nepadauginti.

O panaudoti jį galima išties daug kur. Sausainiai, vištienos marinatai, pyragai, kokteiliai, sumuštiniai. Ir visur kur, o va štai Jums ir makaronai su riešutų sviestu.

Kalbant apie patį riešutų sviesto padažą, atskirai paragavus jis man pasirodė šiek tiek per sūrus, todėl papildomai prieskonių į makaronus ar daržoves nedėjau. Bet viską išmaišius - pats tas!

Beje, vietoje vandens galite naudoti grietinėlę ir jos pilti daugiau. Kai kurie dar deda saliero stiebų, įspaudžia citrinos sulčių, įberia šiek tiek cukraus, žodžiu, pagal šaldytuvo turinį ir pagal norą.

sokiaivirtuveje.lt nuotr.

Reikės:

makaronų;
1
morkos;
1 paprikos;
1 svogūno;
3 v.š. žemės riešutų sviesto;
3 v.š. sojų padažo;
5 v.š. karšto vandens;
2 v.š. aštraus padažo (pvz.: adžikos arba tiesiog įberkite šiek tiek čili prieskonių, o galite apsieiti ir be šių dviejų).

Eiga

* Pradedam nuo makaronų virimo. Kol šie verda imamės daržovių.

* Nedideliais kubeliais supjaustome daržoves. Suberiame į keptuvę ir patroškiname, kol šios suminkštės.

* Tuo tarpu į nedidelį dubenėlį sudedame riešutų sviestą, sojų padažą, čili bei karštą vandenį, viską išmaišome iki vienalytės masės.

* Kai daržovės suminkštėja, supilame padažą į keptuvę ir viską išmaišius 1 minutę pakaitiname.

* Gautą masę užpilame ant makaronų ir skanaujame.

sokiaivirtuveje.lt nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis