Tešlai reikės:
2 st. miltų (man prireikė daugiau);
50 g sviesto;
2 kiaušiniai;
0,5 st. cukraus;
4 v.š. grietinės;
2 a.š. kepimo miltelių.
250 g varškės;
1 v.š. cukraus;
1 kiaušinio;
1 v.š. miltų;
vanilinio cukraus;
1 a,š. migdolų esencijos (nebūtina).
Gaminame
* Dubenyje sutarkuojame šaltą sviestą , sudedame visus tešlos ingredientus. Užminkome tešlą. Paruoštą tešlą suvyniojame į maistinę plėvelę ar į maišelį ir dedame valandai į šaldytuvą.
![](http://img4.moteris.lt/article/9778346f-56e9-42e3-94ed-4085e39a5bed/inline_image/22490bfb-dd4f-4559-9a96-73456f017d67.jpg)
* Visus įdarui skirtus produktus sumaišome. Išimta tešlą iškočiojame ant miltais pabarstyto stalo (beje, tešla buvo labai lipni, tad dar dėjau miltų į tešlą, kol nebeliko lipnumo).
![](http://img1.moteris.lt/article/9778346f-56e9-42e3-94ed-4085e39a5bed/inline_image/d75181ee-20cd-4dc6-87ad-bb697933fe0a.jpg)
* Stikline arba kokiu nedideliu dubeniuku formuojame apskritimus, išpjauname. Dedame įdaro ir perlenkiame pusiau, užspaudžiame kraštus (naudojau šakutę).
![](http://img4.moteris.lt/article/9778346f-56e9-42e3-94ed-4085e39a5bed/inline_image/f5979b62-ae90-4085-9dc9-47ef93b06426.jpg)
* Grietiniečius dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą, kepame 180 laipsnių orkaitėje, iki kol gražiai paruduos (kepiau apie 20-25 min), skanaus!