Perlinių kruopų salotos su sėklomis ir riešutais

Salotos yra maistingos, skanios ir greitai pagaminamos. Vietoj perlinių kruopų galite naudoti ryžius, tikrai bus ne mažiau skanu.

2 porcijoms:

150 g perlinių kruopų;
1 nedidelės raudonosios paprikos;
1 skiltelės česnako;
240 g konservuotų arba virtų baltųjų pupelių;
20 g goji uogų;
25 g kedrinių pinijų riešutų;
saujos šviežių špinatų;
0,5 a.š. maltos ciberžolės;
0,5 a.š. malto kumino;
0,5 a.š. malto kario;
0,5 a.š. kajeno pipirų;
druskos, maltų juodųjų pipirų.

Gaminame

* Perlines kruopas išvirkite pasūdytame vandenyje.

* Goji uogas pamerkite į šaltą vandenį ir mirkykite apie 20 min.

* Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, sudėkite smulkiais kubeliais supjaustytą papriką ir kepkite keletą minučių, kol suminkštės. Tuomet dėkite smulkiai supjaustytą česnako skiltelę, pakepkite 30 sekundžių, suberkite perlines kruopas, pupeles, goji uogas, kedrinių pinijų riešutus, ciberžolę, kuminą, karį, kajeno pipirus, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, viską gerai išmaišykite ir dar pakepkite keletą minučių.

oditele.blogspot.com nuotr.

* Išjunkite ugnį, sudėkite špinatus ir išmaišykite.

Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis