Varškės pyragas su pudingu ir žemės riešutais

Puikus desertas.

Tešlai reikės:

200 g sviesto
1 v.š. grietinės
saujelė skrudintų žemės riešutų (riešutus naudokite kepintus, smulkintus, tortams puošti, būna PC)
apie 300 ml. miltų
šaukštelis kepimo miltelių

1. Iš tešlai skirtų produktų paruoškite tešlą pyragui.
2. Sviesta išlydyti, į kiek atvėsusį įmaišyti miltus persijotus su kepimo milteliais, riešutus, grietinę ir užminkykite tešlą.
3. Padalinti i dvi dalis ir įdėti į šaldymo kamerą 20-čiai min.
4. Į 26 cm. kepimo formą įtarkuoti vieną dalį tešlos, tolygiai paskirstyti ir pilti įdarą.

Įdarui reikės:

400-500 g varškės
200 ml cukraus
2 kiaušiniai
3 šaukštai grietinės
vanilinio pudingo pakelis

1. Varškę pertrinti per sietelį ir sumašyti su išplaktais su cukrumi kiaušiniais.
2. Grietinę sumaišyti su vaniliniu pudingu, įmaišyti į varškės masę.
3. Supylus įdarą ant viršaus užtarkuoti antrą tešlos dalį.
4. Kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaiteje apie 45-50 min.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis