Apkepas su vyšniomis

Skanus manų apkepas. Galima valgyti pietums, arba desertui, bet skaniausias - dar karštas. Manau, kad būtų ypatingai gardus, papildomai įmaišius kokius 100 g varškės. Kitą kartą taip ir darysiu!

Reikės:

60 g minkšto sviesto;
120 g cukraus;
1v.š. vanilinio cukraus;
1/2 citrinos žievelės (nutarkuotos);
3 didelių kiaušinių;
175 g manų kruopų;
90 g miltų;
2 a.š. kepimo miltelių;
250 ml pieno;
kelių didelių saujų vyšnių be kauliukų.

Asmeninio albumo nuotr.

Gaminame

* Sviestą išsukame su paprastu ir vaniliniu cukrumi. Įplakame kiaušinius ir citrinos žievelę. Suberiame manų kruopas ir kepimo miltelius, įmaišome pieną, galiausiai - miltus.

* Gautą tešlą paskirstome, sviestu išteptoje, kepimo skardoje. Užberiame vyšnias, šiek tiek įspaudžiame į tešlą.

* Kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, 40-45 minutes.

* Skaniausias karštas, su grietine, arba vaniliniu padažu.

Skanaus, Gabrielė

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis