Vasariniai užkandžiai sodyboje

Kiekvienas, mane nors truputį pažįstantis žmogus, žino apie mano meilę geram maistui. Užkandžiai nėra išimtis. Labai mėgstu tapas stiliaus užkandžiavimą, taigi mieliau siekiu gabalėlio sūrio ir kelių alyvuogių nei saujos riebaluotų traškučių. Burata sūris, bokeronės ir lašišų ikrai? Va čia tai rimti reikalai.

Praėjusį savaitgalį sodyboje kartu su šeima šventėme močiutės gimtadienį, taigi nuotraukose matote, ką aš sugebėjau suruošti mūsų laikinoje „virtuvėje“, kuri susidėjo iš nedidelio apvalaus stalelio, poros peilių ir pjaustymo lentelės. Tiesą pasakius, trobos renovacija gali jus palikti ant pripučiamo čiužinio dažais atsiduodančiame kambaryje, už kurio sienos beviltiškai miaukia dvi pastogės ieškančios katės. Tačiau nėra to blogo, kas neišeitų į gera.

Asmeninio albumo nuotr.

Iš tiesų, nereikia prabangios virtuvės, kad gamintumėte skanų maistą. Užteks trupučio kūrybos.

Asmeninio albumo nuotr.

Sodybos tapas meniu:

* Sumuštinukai su bokeronėmis (tradicinis tapas užkandis iš Ispanijos – švieži marinuoti ančiuviai)
* Rukola ir burata ( itališkas sūris, kurio išorė padaryta iš mocarelos, o viduje slepiasi grietinėlė ir stracciatella )
* Sumuštinukai su lašišų ikrais – klasika
* Fetos, juodųjų ryžių ir vasarinių daržovių salotos

Ingredientai:

Sumuštiniai su bokeronėmis

Asmeninio albumo nuotr.

itališka duona ciabatta, nebūtinai šviesi
bokeronės (radau ‘Šiaurės jūroje’)
pomidorų passata arba šviežių pomidorų tyrelė
alyvuogių aliejus
šviežias bazilikas

Procesas:

* Čiabatą supjaustykite riekėmis ir ant kiekvienos užtepkite dosnų kiekį pomidorų tyrės.

* Kiekvieną riekę apšlakstykite alyvuogių aliejumis, ant viršaus dėkite bokerones ir baziliką.

Rukola ir burata

Asmeninio albumo nuotr.

šviežia rukola
burata sūris (radau assorti.lt parduotuvėje)
alyvuogių aliejus
druska ir šviežiai malti pipirai

Procesas:

* Ant lėkštės dėkite saują rukolos.

* Buratą išimkite iš įpakavimo, nuvarvinkite ir dėkite ant rukolos. Buratos viršuje padarykite negilų įpjovimą, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, druska ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais.

Sumuštiniai su lašišos ikrais

Asmeninio albumo nuotr.

itališka duona ciabatta, nebūtinai šviesi
kambario temperatūros sviestas
lašišų ikrai
švieži smulkinti svogūnų laiškai

Procesas:

* Čiabatą supjaustykite riekėmis, kiekvieną sutepkite sviestu.

* Ant viršaus dėkite ikrų ir svogūnų laiškų.

Fetos, juodųjų ryžių ir vasarinių daržovių salotos

Asmeninio albumo nuotr.

100 g juodųjų ryžių
3 vidutinių agurkų
keli gerai prinokę mėsingi pomidorai
100 g šviežių špinatų, arba kiek norite
50-100 g šviežios rukolos
sauja svogūnų laiškų, smulkiai supjaustytų
indelis juodų alyvuogių
200 g fetos sūrio
1/2 tvirto mango vaisiaus (ne visai sunokusio), smulkiai supjaustyto
citrinos sulčių, alyvuogių aliejaus, druskos ir pipirų

Procesas:

* Išvirkite ryžius. Nuplaukite šaltu vandeniu ir nuvarvinkite.

* Dideliame dubenyje sumaišykite ryžius, smulkintus agurkus bei pomidorus, mango, alyvuoges ir svogūnų laiškus.

* Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, įspauskite šiek tiek citrinos sulčių, šiek tiek pasūdykite ir papipirinkite. Išmaišykite.

* Fetos sūrį supjaustykite nedideliais kubeliais.

* Į dubenį dėkite fetą, rukolą ir pjaustytus špinatų lapus. Rankomis atsargiai viską išmaišykite, kad daržovės tolygiai pasidengtų prieskoniais ir padažu. Patiekite.

Štai – greiti ir lengvai paruošiami užkandžiai, puikiai tinkantys draugų ar šeimos susibūrimams. Nepamirškite kartu patiekti gerų itališkų alyvuogių, krekerių bei grissini lazdelių ir skanus vakaras bus garantuotas.

Linkiu skanaus ir sveiko savaitgalio! Sakau ‘ir’, nes tai kas sveika, tikrai yra labai labai skanu.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis