Pyragas su kukurūzų miltais

Purus, drėgnas, saldus. Tobulai popietei prie arbatos puodelio. Skanus būtų ir neperteptas, ir be balto šokolado glaisto. Jūsų pasirinkimas kaip toli eisit.

Mano puodelis = 236 ml

Reikės:

1 puodelio miltų;
1/2 puodelio kukurūzų miltų;
2 a.š. kepimo miltelių;
1 puodelio riebaus jogurto;
3/4 puodelio cukraus;
3 didelių kiaušinių;
2 a.š. tarkuotos citrinos žievelės;
1 a.š. vanilės ekstrakto;
1/2 puodelio alyvuogių aliejaus;
Kelių šaukštų bruknių, arba spanguolių uogienės;
180g ištirpinto baltojo šokolado.

Gaminame

Miltus sumaišome su kukurūzų miltais, kepimo milteliais ir citrinos žievele. Atskirame dubenyje suplakame kiaušinius, vanilę, aliejų, jogurtą ir cukrų. Įsukame sausą mišinį. Gautą tešlą supilame į kepimo popieriumi išklotą keturkampę skardelę. Kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie pusvalandį.

Iškepusį pyragą paliekame pilnai atvėsti, vėliau perpjauname pusiau ir pertepame bruknių uogiene. Apglaistome tirpintu šokoladu ir pastatome sustingti į šaldytuvą.

Aštriu peiliu supjaustome kubeliais ir patiekiame prie arbatos.

Su meile, Gabrielė

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis