Salotos su rūkyta vištiena, avokadu ir riešutais

Labai sočios salotos. Galima salotas sumaišyti su padažu dubenyje ir išdėlioti į lėkštes.

4 porcijoms


150-200 gr. rūkytos vištienos (naudojau vištos ketvirtį)

salotų gūžės

1 žalias obuolys

1 avokadas

1 nedidelė morka

1 mėlynasis svogūnas

100 gr. graikinių arba anakardžių riešutų Arimex


Užpilui:

4 v.š. majonezo

4 v.š. natūralaus jogurto

pusė arba ketvirtis mažo svogūno (pagal skonį)

1 skiltelė česnako

1 v.š. sojos padažo

1 a.š. rudojo cukraus

1 v.š. citrinos sulčių

druskos

pipirų


Gaminame

* Salotas suplėšome ir dedame į lėkštes. Vištieną, avokadą, obuolį supjaustome kubeliais arba juostelėmis, morką sutarkuojame stambia pjaustykle, svogūną supjaustome pusžiedžiais. Viską išdėliojame į lėkštes. Pabarstome riešutų (jei naudosite anakardžių - paskrudinkite keptuvėje).

* Padažui smulkiai sutarkuojame svogūną ir česnaką. Sumaišome visus ingredientus ir išplakame šluotele. Apšlakstome salotas. Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis