Paukštienos šašlykai

Jiems paruošti tinka ir vištiena, ir kalakutiena. Galima kepti iškart, nemarinuoti. Ir kuo daugiau cukinijų, tuo gardžiau.

4 porcijoms reikės:

4 ar5 didelių vištienos krūtinėlės filė
5 ar 6 šaukštų alyvuogių aliejaus
4 ar 5 šaukštų MAGGI česnakinio kečupo
2–4 česnako skiltelių (sutrintų)
1 žalios cukinijos
1 geltonos cukinijos
1 žaliosios citrinos sulčių
1 šaukštelio maltos saldžiosios paprikos
1 aitriosios paprikos ankšties
1 šaukštelio druskos
žiupsnio kuminų (sutrintų)
žiupsnelio džiovintų čiobrelių
trupučio maltų juodųjų pipirų
saujos mėgstamų žalumynų

Gaminame

*Aliejų sumaišykite su česnakais, čiobreliais, kuminais, citrinos sultimis, saldžiosios paprikos milteliais, juodaisiais pipirais. Šiuo mišiniu įtrinkite mėsą ir palikite šaldytuve marinuotis 1–3 val.
Cukinijas plonai supjaustykite išilgai, patepkite gabalėlius aliejaus mišiniu ir sulankstykite, kad susidarytų keli sluoksniai.

* Suverkite mėsą ant iešmelių, tarp mėsos gabaliukų užverkite cukinijų. Kepkite ant įkaitintų grotelių arba žarijų, kol ims gražiai rusvėti.

* Į likusį aliejų įpjaustykite aitriąją papriką. Skanaukite šašlykus su šiuo pagardu, kečupu bei žalumynais.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis