Obuolių pyragas „Sodžius“

Biskvitinis, purus, lengvas, nesaldus obuolių pyragas.

Paprastas biskvitinio obuolių pyrago receptas. Skonis - įprasto, minkšto, puraus, lengvo pyrago. Pyragas nėra sausas ar sprangus, bet ir nešlapias. Nėra saldus.
Jei norite paprasto, neįmantraus, pigaus kepinio, prašom!

Patarimai, pastebėjimai. Baltymus plakiau didžiausiu mikserio greičiu 5 minutes, kol tūris padidėjo keletą kartų, o tarp pirštų nesijautė cukraus kristalų.
Toliau viską maišiau šluotele ir mentele.
Naudojau bulvių krakmolą, bet tinka ir kukurūzų.

Obuolių nelupau, nes recepte nebuvo nurodyta. Iškepė normaliai ir darbo mažiau. 800 g - grynas obuolių kiekis, dar neišdarinėtų. Pjausčiau obuolius į 8 dalis. Galima pjaustyti ir stambiau į 4 dalis.
Kepimo formą ne tik išklokite kepimo popieriumi, bet ir gerai ištepkite sviestu/riebalais, kad pyragas neprikibtų. Recepte buvo rekomenduojama išklotą ir išteptą formą dar pabarstyti džiūvėsėliais, aš to nedariau. Gavosi gerai.

Kitąkart įpilčiau šlakelį vanilės paryškint skoniui ir kvapui.

Sudėtingumas. Vidutinio sudėtingumo.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 3.5/5. Skanu, galbūt kartosiu.

Asmeninio albumo nuotr.

Ingredientai
33x25 cm kepimo formai

5 vidutiniai kiaušiniai
130 g cukraus
80 g miltų
15 g bulvių ar kukurūzų krakmolo
40 g sviesto, tirpinto ir atvėsinto
800 g obuolių, supjaustytų griežinėliais

Gaminimo eiga

* Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Kepimo formą ištepkite sviestu, įklokite kepimo popierių ir dar truputį patepkite riebalais.

* Obuolius nuplaukite, išimkite sėklas, padalinkite į 8 dalis.

* Kiaušinių baltymus plakite mikseriu palaipsniui į juos suberdami visą cukrų. Plakite, kol tūris padidės keletą kartų ir nesijaus cukraus kristalų (apie 5-7 minutes).

Asmeninio albumo nuotr.

* Kitame dubenyje išsukite kiaušinių trynius. Į trynius dėkite ketvirtadalį baltymų, išmaišykite.
Miltus sumaišykite su krakmolu, suberkite prie trynių-baltymų mišinio. Įmaišykite kartu su tirpintu sviestu.

* Krėskite likusius baltymus ir palengva įmaišykite į tešlą. 1/3 tešlos pilkite į formą, tolygiai paskleiskite. Sudėkite obuolius ir užpilkite likusia tešla, išlyginkite paviršių.

* Kepkite 40-45 minutes arba kol įsmeigus medinį pagaliuką į pyrago centrą, jis liks sausas ir švarus.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis