Karamelinis tinginys su šokoladu

Tinginys - labai skanus, saldus, su karameliniu-šokoladiniu prieskoniu.

Aš jį gaminau pirmą kartą. Skonis nenuvylė, o kad vaizdas būtų įdomesnis tinginį susukau į dešrą. Tokią formą dariau pirmą kartą, pavyko sėkmingai ir lengviau nei tikėjausi.

Patarimai, pastebėjimai. Šokoladą naudojau ir pienišką, ir juodą, kiekvieno daugmaž po lygiai.

Cukraus pudra barstyti nebūtina. Norėjau, kad tinginys atrodytų šiek tiek kitaip, su daugiau spalvų ir būtų panašus į tikrą dešrą, todėl užbarsčiau. Skoniui nemaišo, o ir paslepia visus netobulumus.
Nors orginaliame recepte rašoma, kad karamelę, šokoladą ir sviestą galite kaitinti puode pastatytame ant viryklės, ir jei atsiskirs riebalai sau, visa kita sau, nepergyventi, aš to daryti nerekomenduočiau. Geriausia viską tirpinti ant garų vonelės (dubenyje pastatytame ant puodo su verdančiu vandeniu), nuolat maišyti, tuomet viskas ištirps tolygiai ir nei riebalai atsiskirs, nei šokoladas neperkais. Tik būtinai dubuo neturi liesti karšto vandens!

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Tobula, kartosiu.

Ingredientai

200 g šviesių sausainių
1/2 indelio (200 g) karamelės (tokios kaip 'Rududu')
40 g sviesto
75 g pieniško ir/ar juodo šokolado
papuošimui - cukraus pudros

Gaminimo eiga

* Sausainius sulaužykite.

* Į nedidelį dubenį sudėkite kubeliais supjaustytą sviestą, karamelę, sulaužytą šokoladą. Dubenį statykite ant puodo su verdančiu vandeniu ir maišykite, kol viskas ištirps ir masė taps vientisa.
Karštą karamelės-šokolado masę pilkite ant sausainių, išmaišykite.

* Ant stalo pasitieskite lapą kepimo popieriaus. Ant jo išverskite sausainių masę, suformuokite pailgą vyniotinį ir labai standžiai susukite jį į popierių, užvyniokite galus.

* Dėkite tinginį į šaldytuvą per naktį sustingti.

* Kai sustings, išvyniokite ir apibarstykite cukraus pudra.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis