Greit paruošiama apelsininė vištiena

Labai skani, nesudėtingai ir greitai pagaminama apelsininė vištiena.

Fantastiški pietūs - apelsininė vištiena su ryžiais. Vištiena minkšta, nesausa, su švelniu apelsinų padažu. Tikras gėris... Išbandykite, tikrai nepasigailėsite. Aš dar būtinai gaminsiu.

Patarimai, pastebėjimai. Vietoj kukurūzų krakmolo drąsiai galite naudoti bulvių krakmolą.

Aitriųjų paprikų aš nedėjau, nes gaminau visai šeimai įskaitant ir dukrą.

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Tobula, būtinai kartosiu.


Asmeninio albumo nuotr.


Ingredientai


1 puodelis - 250 ml

500 g vištienos krūtinėlės

1 kiaušinio baltymas

2 šaukštai kukurūzų krakmolo

Druskos, pipirų pagal skonį

2-3 šaukštai daržovių aliejaus


Padažui


1 puodelis vištienos sultinio

1 apelsino sultys

1 apelsino tarkuotos žievelės

3 šaukštai rudojo cukraus

2 šaukštai sojų padažo

1 šaukštas ryžių vyno acto

1 šaukštas imbiero, smulkiai kapoto

2 skiltelės česnako, kapotos

Saujelė svogūnų laiškų, smulkiai pjaustytų

1 šaukštas šalto vandens

1 šaukštas kukurūzų krakmolo

Žiupsnelis aitrių paprikų (nebūtina)


Asmeninio albumo nuotr.


Gaminimo eiga


* Vištieną supjaustykite nedideliais kąsnio dydžio kubeliais. Pabarstykite druska, pipirais. Dėkite krakmolo, įleiskite kiaušinio baltymą ir viską gerai išmaišykite. Palikite 10 minučių pastovėti kambario temperatūroje.

* Gilioje keptuvėje labai gerai įkaitinkite aliejų. Dėkite vištieną ir apkepkite 3-4 minutes. Neužmirškite pamaišyti, kad vištiena nesuliptų.

* Tuomet sudėkite imbierą ir česnaką. Dar minutę pakepkite.

* Supilkite vištienos sultinį, apelsinų sultis, ryžių actą, sojos padažą. Suberkite apelsinų žievelę, rudą cukrų ir aitrias paprikas (jei naudojate). Išmaišykite, leiskite užvirti. Sumažinkite kaitrą ir virkite 10 minučių arba, kol skysčio sumažės dvigubai.

* Šaukštą krakmolo sumaišykite su šaltu vandeniu, supilkite į vištieną, pavirkite 2 minutes arba, kol padažas sutirštės. Sudėkite svogūnų laiškus.

* Tiekite su ryžiais.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis