Jos tobulos ir patiks visiems. Panašios į tradicines, tačiau ruošiamos iš nevirtų produktų. Patiekalai gardūs, sotūs, tačiau lengviau virškinami nei įprastiniai. Nebijokite eksperimentuoti ir prie tradicinių patiekalų įtraukti šias dvi mišraines.
Firminė baltoji mišrainė su vegan majonezu
![](http://img1.moteris.lt/article/4030f831-e2de-41f6-9933-26941e825c49/inline_image/3b743ffb-ed8f-47d5-b4c4-5b487a46f304.jpg)
Visi ingredientai nėra termiškai apdorojami!
Ingredientai:
100 g šaldytų žaliųjų žirnelių
60 g morkų
3 v. š. citrinos sulčių
50 g raugintų agurkų
50 g šviežių agurkų
50 g cukinijų
50 g porų
keletas svogūno laiškų
šakelė krapų
žiupsnelis druskos ir juodųjų pipirų
Majonezui:
40 g anakardžių riešutų
3 v. š. saulėgrąžų aliejaus
1/2 v. š. maltų garstyčių
100 ml vandens
2-3 skiltelės česnako
1 1/2 a. š. druskos
1/2 v. š. citrinos sulčių
1/2 a. š. ciberžolės
Gaminimas:
* Žirnelius atšildome perplaudami šiltu tekančiu vandeniu. Morkas tarkuojame šiaudeliais ir trumpam marinuojame su žiupsneliu druskos ir šlakeliu citrinos sulčių. Agurkus ir cukiniją pjaustome kubeliais, smulkiname porus ir svogūnus.
* Visus ingredientus sumaišome ir užpilame paruoštu majonezu. Majonezo komponentus smulkiname-malame maisto smulkintuvu-blenderiu.
* Prieš patiekiant apibarstome krapais ir juodaisiais pipirais.
Fantastiškai gardi, soti ir maistinga burokėlių mišrainė su slyvomis ir Vegan majonezu
![](http://img4.moteris.lt/article/4030f831-e2de-41f6-9933-26941e825c49/inline_image/3520bac6-1630-4370-b27f-74f7828e2086.jpg)
Tai mano kurtas puikus žieminis receptas, kad galėtume maitintis sveikiau. Padės stiprinti kraują, imunitetą ir jaustis sočiai. Patiks visiems.
Reikės
1-2 burokėliai, priklausomai kiek valgytojų (spėjimas; burokėliai tik žali!)
0,5 stiklinės džiovintų slyvų.
Mirkyti nereikia, tik gerai nuplauti.
0,5 -1 a.š druskos,
0,5 a.š kajeno,
1 a.š medaus,
0,5 citrinos sulčių,
1/4 stiklinės graikiškų riešutų,
Žiupsnelis malto kumino ar kmynų.
Gaminimas
* Sutarkuojame burokėlius. Labiau tinka šiaudeliais.
* Sumaišome su likusiais ingredientais. Išskyrus dž.slyvas bei graikiškus riešutus. Paliekame marinuotis.
* Džiovintas slyvas supjaustome juostelėmis.
Veganiškas MAJONEZAS:
20 g anakardžių riešutų,
20 g saulėgrąžų sėklų,
3 v.š saulėgrąžų aliejaus,
1/2 v.š maltų garstyčių,
100ml. vandens,
1-2 skiltelės česnako,
1 1/2 a.š druskos,
1/2 citrinos sulčių,
1/2 a.š ciberžolių.
* Visus komponentus sumalti blenderiu iki padažo konsistencijos. Jei per tirštas, pilkite papildomai vandens.
* Marinuotus burokėlius maišome su dž.slyvomis bei veganišku majonezu.
Patiekiant formuojam kauburėlį, barstome kapotais graikiškais riešutais.
Skanaus! Ir nepersivalgykit!