Tobulo skonio kondensuoto pieno keksas su bananais

Siūlau skanaus, saldaus, ne sauso kondensuoto pieno kekso receptą su bananais. Skanu!

Patarimai, pastebėjimai. Jei norite kekso su glaistu, štai glaisto receptas:

45 g minkšto sviesto, 4 šaukštai cukraus pudros, 1/3 puodelio (80 ml) kondensuoto pieno. Sviestą išsukite su cukraus pudra, supilkite kondesuotą ir išmaišykite. Jei per tiršta, įpilkite truputį pieno.

Aš glaisto nedariau. Kepiau du mažus keksus (450 g keksų formose).

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu.

Ingredientai

Nedidelei pailgai kekso formai (900 g)

1 puodelis - 250 ml

Keksui

250 g miltų

žiupsnelis druskos

1 1/2 šaukštelio kepimo miltelių

2 dideli bananai, (apie 200 g) nuluptų ir sutrintų

100 g cukraus

115 g minkšto sviesto

2 vidutiniai kiaušiniai

1 šaukštelis vanilės ekstrakto

1 puodelis (250 ml) saldaus kondensuoto pieno

Gaminimo eiga

* Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Sviestu patepkite ir kepimo popieriumi išklokite kekso formą.

* Miltus, kepimo miltelius ir druską sumaišykite.

* Sviestą ir cukrų gerai išsukite iki purumo.

* Muškite kiaušinius, gerai po kiekvieno išplakite.

* Supilkite vanilę, kondensuotą pieną, sudėkite sutrintus bananus. Viską išmaišykite.

* Suberkite miltus ir palengva mentele įmaišykite.

* Supilkite tešlą į formą, išlyginkite paviršių.

* Kepkite 45-50 minučių arba kol įsmeigus medinį pagaliuką, jis liks sausas ir švarus.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis