Bulvės šoninės „marškinėliuose“ su česnakiniu padažu

Labai skanios bulvytės. Galima valgyti su daržovių salotom kaip pagrindinį patiekalą arba tiekti kaip garnyrą. Padaromos daug greičiau, nei gali pasirodyti skaitant receptą.

Reikės:

1 kg bulvių (būtų idealu mažyčių, bet nebūtina)
200-300 g plonai supjaustytų rūkytos šoninės juostelių

Padažui:

100 g grietinės
2 v.š. majonezo
2 skiltelės sukapoto česnako
1 a.š. provanso žolelių (arba kitų mėgstamų)
druskos, pipirų pagal skonį
krapų

Gaminame

* Bulves nuskutame. Mažesnių nepjaustome, didesnes supjaustome, kaip verdamas garnyrui. Išverdame, bet neperverdame tiek, kad trupėtų. Atvėsiname.

* Sumaišome padažo ingredientus, užpilame ant bulvių, atsargiai išmaišome. Jei šoninės juostelės labai plačios, jas galima perpjauti išilgai per pusę - to visiškai pakanka apsukti bulvę.

* Dedame bulvę ant šoninės, apsukame aplink ir statome į kepimo indą. Taip apsukame visas bulves. Kepame iki 200 C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. arba kol šoninė apskrus. Pabarstome krapais. Skanaus!

Rekomendacija. Šis padažas labai skanus, tad rekomenduoju jo pasidaryti daugiau ir baigiant kepti bulves užpilti jo ant viršaus. Arba patiekti atskirame inde, kad valgant galima būtų užsipilti ant bulvių.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis