Reikės:
sausainių, vadinamųjų damų pirštelių (angl. k. Ladyfingers),
250 g maskarponės,
4 trynių,
4 baltymų,
4 valgomųjų šaukštų cukraus,
2 valgomųjų šaukštų amareto arba grapos,
2-3 stiklinių espreso arba stiprios plikytos kavos sausainiams mirkyti,
2 valgomųjų šaukštų tarkuoto juodojo šokolado arba nesaldžios kakavos.
Kaip gaminti
* Paruoškite espreso arba stiprios juodos kavos.
* Gerai nuplaukite kiaušinius. Būtina tai padaryti, nes jie nebus termiškai apdorojami.
* Maskarponę ištrinkite dubenyje su cukrumi, dėkite po vieną kiaušinio trynį ir plakite. Supilkite ir išmaišykite amaretą arba grapą.(Grapa – alkoholinis gėrimas, gaminamas iš vynuogių išspaudų).
* Išplakite baltymus iki standžių putų ir įmaišykite į maskarponės masę.
* Į dubenėlį įpilkite kavos, kad apsemtų įmerktą sausainį. Sausainius merkite po vieną: sausainį įmerkite ir ištraukite akimirksniu. Jei kava atvėsusi, sausainį pamirkykite truputį ilgėliau. Vieni sausainiai skystį sugeria greičiau, kiti lėčiau, bet jokiu būdu negalima leisti jiems ištežti!
![](http://img2.moteris.lt/article/38371026-e73d-4cad-bdd8-969d336594f0/inline_image/b4fcf413-c645-4071-bd16-fbe33fb4a73a.jpg)
* Išmirkytus sausainius guldykite į indą, užpilkite sluoksnį kremo, sudėkite dar vieną sluoksnį sausainių ir kremo. Galima sudėti ne du, o tris sluoksnius sausainių.
![](http://img3.moteris.lt/article/38371026-e73d-4cad-bdd8-969d336594f0/inline_image/978e8259-585a-427b-9be5-e8c228c4e1f6.jpg)
![](http://img3.moteris.lt/article/38371026-e73d-4cad-bdd8-969d336594f0/inline_image/f224d0b7-9a17-4f9e-87dd-bea425cd6605.jpg)
![](http://img2.moteris.lt/article/38371026-e73d-4cad-bdd8-969d336594f0/inline_image/4716261.jpeg)
* Paruoštą tiramisu uždengtą per naktį laikykite šaldytuve.