Reikės:
12 putpelių kiaušinių,
apie 400 g kalakutienos ar kitokios maltos mėsos,
1 kiaušinio,
1 nedidelės morkos,
100 g maltų džiūvėsėlių,
žiupsnelio čiobrelių,
žiupsnelio druskos,
žiupsnelio maltų juodųjų pipirų,
augalinio aliejaus virimui.
![](http://img1.moteris.lt/article/ed00b5fb-371d-4efa-bb14-b83f7c87c39c/inline_image/7348386.jpeg)
Kaip gaminti
* Putpelių kiaušinius sudėkite į verdantį vandenį. Užvirkite, išjunkite ugnį po 1 minutės ištraukite, atvėsinkite ir nulupkite.
* Morką nuskuskite, nuplaukite, smulkiai sutarkuokite ir įmaišykite į maltą mėsą. Suberkite pipirus, druską, šiek tiek čiobrelių ir gerai išmaišykite. Padalinkite gautą masę į 12 vienodo dydžio rutuliukų. Kiekvieną suplokite, į vidurį įdėkite po putpelės kiaušinį ir suformuokite rutuliuką. Pavoliokite kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose, tada dėkite į verdantį aliejų. Virkite, kol apskrus ir mėsos sluoksnis bus nebe žalias, maždaug 5-6 minutes.
![](http://img3.moteris.lt/article/ed00b5fb-371d-4efa-bb14-b83f7c87c39c/inline_image/5698554a-fa3e-4d85-a7c6-8c7bb789a9c1.jpg)
* Kitas ruošimo būdas: aliejuje virkite tik apie 2 minutes. Ištraukite ant popierinio rankšluosčio, sudėkite į kepimo indą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 5-7 minutes. Taip paruoštų kiaušinių plutelė – traškesnė.