Prisijunkite!

Prisijungę vartotojai gali:

  • dalyvauti konkursuose
  • skaityti straipsnius vėliau
  • gauti naujienų prenumeratą

Neturite paskyros?

Plikytos tešlos blynai

Plikytos tešlos nestandartiniai blynai. Valgykite juos su mėgstamiausiais pagardais arba susluoksniuokite blynų tortą.

Ingredientai

6 kiaušinių
6 puodelių pasukų
6,5 puodelių kvietinių miltų
3 puodelių verdančio pieno
2 arbatinių šaukštelių sodos
2 šaukštų cukraus
Žiupsnelis druskos
0,5 puodelio aliejaus

PASTABA: šio recepto puodelis yra 225 ml

Robertas Daskevičius

Gaminame

1. Kiaušinius, pasukas, cukrų ir miltus išplakite šluotele arba elektriniu plaktuvu, kad neliktų miltų gumuliukų

2. Užvirinkite pieną ir sudėkite sodą. Suputojusią dar karštą masę supilkite ant tešlos ir įmaišykite. Įberkite druskos ir įmaišykite aliejų.

3. Įkaitinkite keptuve (jos aliejumi tepti jau nebereikia, nes jo yra tešloje) ir kepkite lietinius blynus

4. Valgykite su įvairiais sūriais ar saldžiais priedais: sūria karamele ir šviežiomis braškėmis ar avietėmis; graikišku jogurtu ir medumi; šviežiomis kriaušėmis ir klevų sirupu.

Receptas: Laura Donelė. „Tie kepėjai“

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis

Prisijunkite!

Prisijungę vartotojai gali:

  • dalyvauti konkursuose
  • skaityti straipsnius vėliau
  • gauti naujienų prenumeratą

Neturite paskyros?