4 porcijoms reikės:
400 g vištienos kepenėlių;
100 g salotų mišinio;
1 avokado;
2 apelsinų;
1 v.š. citrinos sulčių;
100 g saulėgrąžų daigų (nebūtinai);
2 lauro lapelių, 4-6 juodųjų pipirų;
druskos, maltų juodųjų pipirų;]
padažui:
2 v.š. citrinos sulčių;
4 v.š. alyvuogių aliejaus;
0,5 a.š. grūdėtųjų garstyčių;
0,5 a.š. skysto medaus;
žiupsnelio pjaustytų šviežių petražolių;
druskos, maltų juodųjų pipirų.
Gaminame
* Padažui išvardintus ingridientus sumaišykite dubenėlyje ir atidėkite į šalį.
Puode užvirkite vandenį, įdėkite lauro lapelius, juoduosius pipirus ir žiupsnelį druskos.
* Vištienos kepenėles nuvalykite, sudėkite į puodą ir ant vidutinės ugnies virkite apie 10 min. Nusunkite ir perplaukite vandeniu.
* Kepenėles supjaustykite gabalėliais ir pakepkite keptuvėje, kol gražiai apskrus.
* Avokadą nulupkite, supjaustykite kubeliais ir apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepajuoduotų.
* Į didelį dubenį sudėkite salotas, skiltelėmis pjaustytus apelsinus, avokadą, saulėgrąžų daigus, keptas kepenėles ir užpilkite paruoštu padažu. Viską gerai išmaišykite ir iš karto patiekite.
![](http://img2.moteris.lt/article/78f40a8a-4348-4645-b1a0-ca1d4134562a/inline_image/7374862.jpeg)
Skanaus!
P.S. kad salotos nesukristų ir išliktų traškios, padažą užpilkite prieš patiekiant.