8 užkandžių receptai

Perspėju - nusiteikite, kad laiko užkandžių gaminimas tikrai pareikalaus nemažai, bet rezultatas nuolat gaunasi gražus ir skanus. Tad tikrai visada verta nustebinti susirinkusius.

Progų išpuola nuolat, todėl džiaugsiuosi ir tikiu, kad pasinaudosite ne viena idėja.

Ką gi, pradedam!

Pradėsiu nuo maskarponės kremo, kurio užteks apie 100 vnt.:

250 g maskarponės sūrio;
3-4 v.š. majonezo;
citrinos sulčių pagal skonį;
žiupsnelio druskos;
papildomai galite pridėti pjaustytų šviežių krapų;

Viską gerai išmaišykite ir palikite šaldytuve.

Asmeninio albumo nuotr.

Užkandėlės su lašiša (24 vnt.):

160 g rūkytos ar sūdytos lašišos file;
24 vnt. sūrių šaukštelių;
maskarponės kremo;
žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų;
papildomai galite papuošti citrinos griežinėliu.

* Lašišos file supjaustykite plonai griežinėliais.

* Į šaukštelį dėkite lašišos file susuktą griežinėlį. Šalia konditeriniu švirkštu išspauskite maskarponės kremą.

Asmeninio albumo nuotr.

Užkandėlės su rūkyta dešra (40 vnt.):

110 g šaltai rūkytos dešros (40 vnt.);
10 vnt. keturkampių batono griežinėlių;
maskarponės kremo;
salotos lapų;
griežinėliais pjaustytų marinuotų agurkėlių.

* Iš batonos riekelių stikliuku (4 cm skersmens) išspauskite 4 rutuliukus. Visus sudėkite į kepimo skardą ir dėkite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kai viršus bus lengvai paskrudęs ir apdžiūvęs, apverskite ir dar palikite kelioms minutėms. Esmė ta, kad viršus ir apačia būtų traškūs, o vidus minkštas. Išimkite iš skardos ir palikite atvėsti.

* Ant batono griežinėlio dėkite susuktą salotos lapelį, dešros griežinėlį, marinuoto agurko griežinėlį ir viską persmeikite mediniu smeigtuku.

* Dešros griežinėlį konditeriniu švirkštu pripildykite maskarponės kremu.

Asmeninio albumo nuotr.

Užkandėlės su kalakutienos kumpiu (24 vnt.):

90 g virto pjaustyto kalakutienos kumpio (6vnt.);
10 vnt. keturkampių batono griežinėlių;
maskarponės kremo;
salotos lapų;
griežinėliais pjaustytų marinuotų pievagrybių;

* Iš batonos riekelių stikliuku (4 cm skersmens) išspauskite 4 rutuliukus. Visus sudėkite į kepimo skardą ir dėkite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kai viršus bus lengvai paskrudęs ir apdžiūvęs, apverskite ir dar palikite kelioms minutėms. Esmė ta, kad viršus ir apačia būtų traškūs, o vidus minkštas. Išimkite iš skardos ir palikite atvėsti.

* Ant batono griežinėlio konditeriniu švirkštu išspauskite maskarponės kremo, dėkite susuktą salotos lapelį, kalakutienos kumpelį, pievagrybio griežinėlį ir viską persmeikite mediniu smeigtuku.

Asmeninio albumo nuotr.

Užkandėlės su mocarelos rutuliukais (20 vnt.);

20 vnt. mocarelos rutuliukų;
20 vnt. vyšninių pomidorų;
šviežių bazilikų lapelių;
20 vnt. popierinių mini keksiukų formelių;

* Į keksiukų formeles dėkite pomidoriukus, kurių viršūnėlę nupjaukite, uždėkite mocarelos rutuliuką ir persmeikite mediniu smeigtuku.

* Ant viršaus užberkite pjaustytų baziliko lapelių.

Asmeninio albumo nuotr.

Užkandėlė su krabų lazdelėmis (10 vnt.):

150 g krabų lazdelių (10 vnt.);
2 virtų kiaušinių;
3 v.š. majonezo;
žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų;
druskos, maltų juodųjų pipirų;
10 vnt. sūrių šaukštelių;

* Į dubenį sudėkite smulkiais kubeliais pjaustytas krabų lazdeles, virtus kiaušinius, suberkite krapus, sudėkite majonezą, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.

* Kiekvieną šaukštelį įdarykite paruoštu įdaru.

Asmeninio albumo nuotr.
Asmeninio albumo nuotr.

Užkandėlės sūrio rutuliukai su krabais arba be jų (20 vnt.):

3 virtų smulkiai tarkuotų kiaušinių;
100 g smulkiai tarkuoto fermentinio sūrio;
1 v.š. majonezo;
druskos, maltų juodųjų pipirų;
20 vnt. šviežio agurko griežinėlių;
20 vnt. skrudintų batono griežinėlių;
majonezo;
3-4 smulkiai sutarkuotų šaldytų krabų lazdelių;
mini popierinių keksiukų formelių;

* Į dubenį sudėkite tarkuotus kiaušinius, fermentinį sūrį, sudėkite majonezą, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite. Iš paruoštos masės suformuokite rutuliukus.

* Galimi du pateikimo būdai:

- batono griežinėlį patepkite majonezu, dėkite agurko riekelę, sūrio rutuliukus ir persmeikite mediniu smeigtuku;

- į keksiuko formelę dėkite sūrio rutuliuką, apvoliotą krabų lazdelėse, ant viršaus uždėkite planai pjaustytą agurko griežinėlį ir perverkite mediniu smeigtuku.

Asmeninio albumo nuotr.

Užkandėlės su rūkyta vištiena (20 vnt.):

1 rūkytos vištienos kulšelės;
1-2 v.š. majonezo;
1 a.š. pesto padažo;
20 vnt. sūrių šaukštelių;
žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų;
agurko griežinėlių;

* Nuo višienos nuimkite odą, nupjaukite nuo kaulo ir supjaustykite mažais kubeliais. Sumaišykite su majonezu ir pesto padažu.

* Šaukštelius įdarykite vištiena, ant viršaus uždėkite pjaustytus agurko griežinėlius.

Asmeninio albumo nuotr.

Užkandėlės su krabais ir kukurūzais (20 vnt.):

100 g smulkiai tarkuoto fermentinio sūrio;
10 vnt. krabų lazdelių;
3-4 v.š konservuotų kukurūzų;
1 išspaustos skiltelės česnako;
3 v.š. majonezo;
druskos, maltų juodųjų pipirų;
20 vnt. sūrių šaukštelių arba krepšelių;

* Į dubenį sudėkite sūrį, smulkiais kubeliais supjaustytas krabų lazdeles, konservuotus kukurūzus, česnaką, majonezą, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.

* Šaukštelį arba krepšelį įdarykite paruoštu įdaru.

Asmeninio albumo nuotr.

Ufff štai ir viskas. Svarbiausias patarimas - užkandėles gaminkite likus 2-3 valandoms iki vakarėlio, nes kitaip jos praras estetinį vaizdą ir sumirks.

Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis