Tikras gardumėlis: varškės švilpikai

Čia yra mano naujas mėgstamiausias varškės patiekalas. Labai mėgstu švilpikus ir dar labiau mėgstu, kai nereikia nieko papildomai virti, lupti ir malti.

3 porcijoms:


500 g birios pusriebės varškės

2 kiaušiniai

žiupsnis druskos

šaukštelis kepimo miltelių

100 g miltų + šiek tiek kočiojimui

žiupsnis džiovinto peletrūno


padažui:


šaukštas sviesto

nedidelis svogūnas

200 ml neriebios grietinėlės (10-13% rieb.)

druskos

šviežiai maltų pipirų

saujelė šviežių ar šaldytų krapų


Gaminame


* Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių. Kepimo skardą ištepame aliejum.


* Varškę šauktu išsukame su kiaušiniais ir druska. Beriame miltus, kepimo miltelius ir peletrūną. Minkome, kol nelieka sausų miltų, ir nebambame, kad tešla limpa - taip turi būt.


* Miltais gausiai nubarstome stalviršį ir imame pusę varškės masės. Apvoliojame miltuose, kad mažiau prie rankų liptų ir delnais išvoliojame iki poros centimetrų skersmens dešros (kaip verdamiems varškėčiams). Truputį suplojame viršų ir supjaustome poros centrimetrų pločio gabalėliais. Dėliojame ant skardos palikdami centimetro tarpelius - varškė kepdama pučiasi.


* Kepame 40-50 minučių, kol dailiai apskrunda.


* Padažui puode išlydom sviestą, suberiam smulkiai sukapotą svogūną ir kepame, kol šie suminkštėja. Pilame grietinėlę, beriame druskos, įmalame pipirų ir kaitiname, kol truputį sutirštėja. Įdedame susmulkintų krapų, išmaišome ir pilame ant dar karštų švilpikų (kuriuos, žinoma, jau perkėlėm iš skardos į patogaus dydžio dubenį). Gerai išmaišome, keletą minučių palaukiame, kol padažas susigers, ir pietaujame.


* Galima valgyt ir tiesiog su grietine, tik, įspėju, plutelė kietoka.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis