Sprandinės suktinukai su grybais

Parsinešiau šiandien gražų sprandinės gabalėlį. Ir pervertus tiek šaldiklio stalčius, tiek išsaugotų receptų nuorodas, gimė šis patiekaliukas. Gavosi labai sultingi ir skanūs suktinukai.

Reikės:

4 kiaulienos sprandinės gabalėlių;
druskos, juodųjų pipirų;
šaldytų miško grybų;
džiovintų čiobrelių;
pusę svogūno;
2 v.š. pomidorų padažo;
0,5 kubelio daržovių sultinio;
1 v.š.miltų;
sviesto, aliejaus;
miltų.

Gaminame

1. Plonais gabalėliais supjaustykite sprandinės mėsą ir šiek tiek pamuškite, kad būtų plonesnė. Užberkite druskos ir juodųjų pipirų. Palikite pasimarinuoti.

2. Keptuvėje ištirpdykite sviestą, įpilkite šiek tiek aliejaus ir suberkite smulkiais kubeliais pjaustytą svogūną. Kepkite, kol suminkštės. Tuomet sudėkite grybus (prieš tai apvirtus vandenyje), pakepkite, pagardinkite druska ir dž.čiobreliais bei pomidorų padažu.

3. Imkite sprandinės gabalėlį, dėkite grybų įdaro, susukite ir sutvirtinkite dantų krapštukais.

4. Suktinukus apvoliokite miltuose ir apskrudinkite gerai įkaitintoje keptuvėje. Sudėkite į karščiui atsparų indą ir užpilkite mišiniu paruoštu iš daržovių sultinio ir miltų. Šaukite į orkaitę ir kepkite apie 20-30min.
Valgykite su mėgstamu garnyru. Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis