Aštrūs vištienos sparneliai su grietinės ir laiškinių česnakų padažu

Nuostabūs, traškūs, aštrūs, aliejuje kepti vištienos sparneliai su vėsinančiu grietinės ir laiškinių česnakų padažu.

Kaip manot kaip dažnai galima įsimylėti? Manau labai dažnai... Galima net kelis kartus į dieną. Tikrai. Ir nebūtinai kitą vyrą ar kitą moterį. Įsimylėti galima bet ką, bet kurią akimirką... Aš taip manau.

Prieš savaitę aš įsimylėjau dukart: Dostojevskį ir Gordoną Ramzį. Ir visai ne kaip vyrus. Oj ne. Vienas juk visai iš kito laikmečio ir seniai miręs, antras štai ne mano skonio. Įsimylėjau jų kūrybą... Abiejų. Dostojevskį nuo pirmos 'Nusikaltimo ir bausmė' eilutės, Gordoną po pirmo jo patiekalo kąsnio...

Visiškai skirtingi žmonės, visiškai priešinga kūryba: literatūra ir kulinarija, tačiau juos abu vienija viena - talentas. Vieno talentas reiškėsi per plunksną, kito - virtuvėje. Netikite? Paskaitykite 'Nusikaltimą ir bausmę' arba pasigaminkite šiuos amerikietiškus vištienos sparnelius (ir būtinai su padažu). Suprasite!

Nuostabus patiekalas. Puikūs skoniai. Viskas nuo A iki Z suderinta. Burna tiesiog sprogsta nuo įvairovės ir kontrasto. Paragauji, išsprogini akis, sutrypi kojomis, sucypi 'vau', apsilaižai pirštelius ir taip po kiekvieno kąsnio. Gaminkite, būtinai gaminkite!

Patarimai, pastebėjimai. Aliejų labai gerai įkaitinkite. Jo temperatūra turėtų būti 180 laipsnių; įmetus duonos gabaliuką į karštą aliejų, jis iš karto turėtų pradėti spirgėti.

Užpilui naudokite kokį nors labai aštrų padažą. Aš naudojau tailandietišką 'Sriracha' padažą, nes tokį teturiu, jį labai mėgstu, visada naudodavom darbe.

Padažui, jei neturite laiškinių česnakų, galite keisti svogūnų laiškais. Aš naudojau džiovintus laiškinius česnakus.

Sudėtingumas. Vidutinio sudėtingumo.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Tobula, būtinai kartosiu.

Ingredientai

Vištienos sparneliams
10 vištienos sparnelių
3-4 šaukštai miltų
1 šaukštelis paprikos miltelių
Žiupsnelis aštrios paprikos miltelių
Žiupsnis druskos, pipirų

Užpilui
50 g sviesto
4 šaukštai aštraus padažo (pavyzdžiui, 'Sriracha')
1 česnako skiltelės
Truputis pipirų, druskos

Grietinės ir laiškinių česnakų padažui
150 ml grietinės
3-4 šaukštai majonezo
Sauja laiškinių česnakų, smulkiai sukapotų
Druskos, pipirų pagal skonį
1 šaukštelis citrinos sulčių

Aliejaus kepimui

Gaminimo eiga

* Vištienos sparnelius nuplaukite ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais.

* Dubenyje sumaišykite miltus, papriką, aštriąją papriką, druską. Dėkite sparnelius į dubenį ir maišykite, kad sparneliai pasidengtų miltais. Dubenį uždenkite plėvele ir dėkite į šaldytuvą valandai.

* Tuo tarpu pasiruošiame užpilą. Į prikaistuvą dėkite sviestą, aštrų padažą, pipirų, smulkintą česnaką ir žiupsnelį druskos. Dėkite ant viryklės, pakaitinkite, kol sviestas ištirps. Viską gerai išmaišykite, nukelkite nuo ugnies ir atvėsinkite.

* Ruošiame padažą. Grietinę sumaišykite su majonezu ir laiškiniais česnakais, druska, pipirais ir citrinos sultimis. Dėkite į šaldytuvą.

* Puode labai gerai įkaitinkite aliejų (iki 180 laipsnių). Kepkite sparnelius 10-15 minučių aliejuje arba kol pradės gražiai ruduoti ir skrusti. Neužmirškite apversti. Iškeptus sparnelius sudėkite ant popierinių rankšluosčių, kad nuvarvėtų aliejaus perteklius.

* Iškeptus sparnelius apipilkite aštriu užpilu, gerai išmaišykite, kad visi sparneliai juo pasidengtų.
Tiekite dar šiltus kartu su padažu ir citrinos griežinėliais.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis