Sultingieji kiaulienos šašlykai

Vienas populiariausių marinatų – su actu. Šiek tiek jo suminkština mėsą. O ko dar dėti į marinatą? Įvairiausių žolelių, kurių jau yra darže šviežių.

Reikės:

2-2,5 kg sprandinės,
stiklinės vandens,
2 šaukštų acto 6 proc.,
3-4 skiltelių česnako,
3-4 šaukštų aliejaus,
½ šaukštelio grūstų karčiųjų pipirų,
½ šaukštelio čili paprikos,
šaukšto šviežio rozmarino arba čiobrelio.

Kaip gaminti

* Žoleles sutrinkite ir užpilkite aliejumi, įmaišykite pipirus, čili papriką, nuluptus ir iki tyrės sutrintus česnakus. Palikite 1 val., kad aliejus aromatizuotųsi.

* Mėsą nuplaukite, supjaustykite norimo dydžio gabaliukais.

* Actą išmaišykite su vandeniu, supilkite į aliejinį mišinį, išmaišykite. Šiuo mišiniu ištrinkite mėsą ir marinuokite per naktį arba visą parą šaldytuve.

* Kepkite ant žarijų. Pagardinkite druska arba sojų padažu.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis