Nuostabus slyvų pyragas!

Paprasta kaip du kart du, o jau kaip skanu, dar vienas pyragas-favoritas! Šiandien ryte iš lovos kėliausi su mintimi, jog noriu palepinti namiškius pyragu, norėjau paprasto ir nesudėtingo, ir tik nuėjus į virtuvę pamačiau slyvų kompotą ir savo atminties stalčiuose prisiminiau The New York Times slyvų pyragą.

Jau seniai norėjau išbandyti šį gardumyną, bet vis neturėdavau po ranka slyvų, o ir neseniai kažką panašaus valgiau kavinėje ir jau sau tikrai pasakiau, kad užteks atidėlioti! Pyragas skaniausias dar šiltas, patiekiant su vaniliniais ledais, vienas malonumas!


Reikės:


180 g miltų;

130 g sviesto;

140 g cukraus;

2 (L dydžio) kiaušinių;

apie 13 slyvų ( naudojau konservuotas) ;

žiūpsnelio druskos;

2 v.š. šviežiai spaustų citrinos sulčių;

1 a.š. kepimo miltelių;

1 a.š. cinamono;

puse pakelio migdolų drožlių;

vanilinių ledų ( nebūtina).


Asmeninio albumo nuotr.


Gaminame


* Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi iki purumo, įmušame kiaušinius ir vėl viską gerai išmaišome. Suberiame miltus, kepimo miltelius ir druskos, išmaišome.


Asmeninio albumo nuotr.


* Atskirame indelyje supjaustome slyvas norimo dydžio, išimame kauliukus, aplaistome citrinos sultimis, beriame cinamoną, šaukštelį cukraus, viską gerai išmaišome.


Asmeninio albumo nuotr.


* Pyrago tešlą supilame į kepimo indą,paskirstome ir ant viršaus sudedame slyvas bei migdolų drožles. Kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, apie 45 minutes. Patiekiame dar šiltą su vaniliniais ledais, skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis