Konservai žiemai - perlinių kruopų sriuba su agurkais

Sriubą žiemai. Iš tikrųjų labai gera idėja, „pavargsti" vieną dieną prie puodo ir turi atsargų ilgam.

Reikės:

500-600 g perlinių kruopų;
700 g morkų;
800 g svogūnų;
800 g pomidorų;
1,5 kg žalių agurkų;
2,5 v.š druskos;
90 g cukraus;
100 ml acto;
200-250 ml aliejaus;
kelių lauro lapelių, juodųjų pipirų;
pusę pundelio šviežių petražolių.

oditele.blogspot.com nuotr.

Gaminame

* Išvirkite perlines kruopas.

* Svogūnus ir agurkus supjaustykite kubeliais. Morkas sutarkuokite.

* Pomidorus nuplikykite karštu vandeniu, tuomet perdekite į dubenį su šaltu vandeniu ir nulupkite odelę. Supjaustykite kubeliais.

* Į didelį puodą supilkite aliejų, sudėkite svogūnus, morkas ir pakepinkite keletą minučių.

* Po to suberkite perlines kruopas, pomidorus, agurkus, druską, cukrų, lauro lapelius, juoduosius pipirus. Troškinkite apie 20 min., kol suminkštės agurkai.

* Galiausiai supilkite actą, suberkite supjaustytas petražoles, viską gerai išmaišykite ir pakaitinkite keletą minučių.

* Gautą masę sudėkite į pasterizuotus stiklainius palikdami 1 cm tarpą ir užsukite dangteliais.

* Leiskite atvėsti kambario temperatūroje ir tada laikykite šaltai.

Skanaus.

P.S. iš nurodyto kiekio gavosi 10 vnt. 0,5 l talpos stiklainių.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis