Gardusis pomidorų padažas žiemai

Šis padažas labai išgirtas ir tikrai gardus.

Shutterstock


Reikia:


3 kg pomidorų;

4 raudonųjų paprikų;

5 didelių svogūnų;

1 galvutės česnako;

1 stiklinės cukraus;

3 v.š. druskos;

150ml 9% acto;

1 a.š. maltų juodųjų pipirų;

1 a.š. cinamono;

1 a.š. maltos kalendros;

1 a.š. džiovintų bazilikų.


oditele.blogspot.com nuotr.


Gaminame


* Nedideliais kubeliais supjaustykite pomidorus, papriką ir svogūnus.

* Sudėkite daržovės į didelį puodą, suberkite cukrų, druską ir prieskonius.

* Virkite 1-1,5 val. vis pamaišydami, kol išgaruos dalis skysčio ir padažas pradeda tirštėti.

* Tuomet sudėkite smulkintus česnakus, supilkite actą ir pavirkite dar keletą minučių.

* Viską sumalkite blenderiu iki vientisos masės ir supilkite į sterilius stiklainius, užsukite dangteliais.


Atvėsusius laikykite šaltai.


Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis