„Čirviniai“ blynai – iš vaikystės

Labai skanūs blynai. Prisiminiau vaikystę, nors niekaip neprisiminiau to savo vaikystės recepto. Teko paieškoti idėjų internete. Radau, nenusivyliau. Skanūs blynai. Ką tik iškepti traškūs, pastovėję suminkštėja. Iškepiau 10 blynų.

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.


Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu. Porą kartų jau kepiau.


Ingredientai


250 g miltų

3-4 šaukštai cukraus

žiupsnelis druskos

1 šaukštelis kepimo miltelių

3 vidutiniai kiaušiniai

1 šaukštelis vanilės ekstrakto

400 ml pieno

50 g tirpinto sviesto arba 3-4 šaukštai saulėgrąžų aliejaus



Gaminimo eiga


* Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, druską ir kepimo miltelius.

* Kiaušinius suplakti su pienu ir vanile. Supilkite į miltus, išmaišykite.

* Sviestą ištirpinkite, truputį atvėsinkite, įmaišykite į tešlą.



* Blynus kepkite įkaitintoje, riebalais pateptoje 'čirvinių' blynų keptuvėje.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis