Gardusis cukinijų apkepas

Greitas, labai skanus cukinijų apkepas su sūriu, šonine ir morkomis.

Aaaa... Šiandien nuskyniau savo pirmąsias cukinijas. Puoliau ieškoti skanių receptų, kur jas panaudoti, nes ne tiek daug išmonės turiu, ką iš cukinijų gaminti. Atsiraitojau rankoves, užsirišau prijuostę ir iki pietų jau namai nuostabiai kvepėjo, ant stalo garavo cukinijų apkepas. Pasakiškai skanus! Tikrai neapsimetu. Neturiu tam interesų.
Kepkit būtinai. Mano princesė kirto, kad net ausys linko. O žinokit, taip sunku paskutiniu metu jai ką nors įsiūlyti... Džiaugiausi... Būtinai dar gaminsiu. Greičiausiai artimiausiomis dienomis pakartosiu.

Apkepas nei per skystas, nei per standus. Puikiai išlaiko formą, bet nėra sausas.

Patarimai, pastebėjimai. 500 g cukinijų - tai grynų cukinijų svoris, dar nenusunktų. Tarkuokite burokine tarka. Skystį nusunkiau rankomis imdama po saują tarkuotų cukinijų.
Sūrius naudojau kokius mėgstu ir visuomet turiu, bet tinka ir paprastas fermentinis sūris.
Svogūną dėjau mėlynąjį, bet tinka ir geltonas.
Naudojau šviežius, neriebius lašinukus.
Kepimo indo specialiai riebalais netepiau, man neprikibo. Jei Jūsų indas kibus, galite truputį patepti aliejumi.

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Tobula, būtinai kartosiu.

Ingredientai

20x30 cm stačiakampiai formai

500 g cukinijos
1 vidutinis svogūnas
1 didelė morka
200 g neriebios šviežios šoninės
50 g Čederio sūrio
50 g Parmezano sūrio
120 g miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
4 vidutiniai kiaušiniai
4 šaukštai aliejaus
druskos ir pipirų pagal skonį

Gaminimo eiga

* Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Jei reikia, patepkite kepimo indą riebalais.

* Cukinijas sutarkuokite burokine tarka ir nusunkite skystį.

* Keptuvėje su šlakeliu aliejaus pakepinkite susmulkintą šoninę, kol apskrus. Dėkite smulkintą svogūną, tarkuotas morkas ir dar truputį pakepkite. Nukelkite nuo ugnies.

* Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Kiaušinius išplakite ąsotėlyje su aliejumi.

* Į didelį dubenį dėkite cukinijas, keptą šoninę su svogūnais ir morkomis, tarkuotus abiejų rūšių sūrius, berkite miltus, supilkite kiaušinių-aliejaus plakinį. Pagardinkite druska, pipirais ir viską gerai išmaišykite.

* Sukrėskite paruoštą tešlą į kepimo indą, išlyginkite paviršių.

* Kepkite apie 45 minutes arba kol gražiai apskrus ir apkepas sutvirtės.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis