Moliūgų ir pistacijų pyragas

Pyragas ir kasdienai, ir šventėms.

8 porcijos

Reikės:

350 g kubeliais supjaustytų moliūgų be žievės

180 g alyvuogių aliejaus (Extra Virgin)

150 g miltų

100 g maltų migdolų

pusės šaukštelio tarkuotų muskatų

1 šaukštelio kepimo miltelių

1 šaukštelio vanilinio cukraus

1 šaukšto plonai nutarkuotos apelsinų žievelės

3 kiaušinių

180 g rudojo cukraus

200 g sugrūstų pistacijų

žiupsnio jūros druskos

4 šaukštų abrikosų džemo

Gaminame

* Į dubenį sudėkite supjaustytus moliūgus, supilkite aliejų ir sutrinkite iki tyrės. Įmaišykite miltus, migdolus, muskatus, kepimo miltelius, vanilinį cukrų, apelsinų žievelę.

* Kiaušinius išplakite su cukrumi ir druska iki putų, įmaišykite į moliūgų masę, įberkite pusę pistacijų. Tešlą sukrėskite į kepimo formą ir kepkite 180 °C orkaitėje maždaug 1 val.

* Į dubenėlį sudėkite abrikosų džemą, įpilkite du šaukštus vandens, pakaitinkite. Šiuo džemu apliekite arba aptepkite iškeptą ir atvėsusį kepinį, jį dar apiberkite likusiomis pistacijomis.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis