Vištienos krūtinėlė su špinatų ir grietinėlės padažu

Daugelį atbaido vištienos krūtinėlės, nes pasak jų, gaunasi "sausas" patiekalas. Jei tik jos neperkepsite, ji bus sultinga ir skani, štai ir visa "paslaptis". Be to, man patinka, kad ji greitai paruošiama ir virtuvėje nesugaištama daug laiko.

4 porcijoms:

2 vnt. vištienos krūtinėlių;
druskos, maltų juodųjų pipirų;
miltų apvoliojimui;
200 g pievagrybių;
nedidelio gabalėlio poro;
gabalėlio sviesto;
1 galvutės česnako;
200 g grietinėlės;
100 g šviežių špinatų;
žiupsnelio grūstų aitriųjų paprikų (nebūtinai).

Gaminame

* Vištienos krūtinėles perpjaukite išilgai. Iš abiejų pusių apibarstykite druska ir maltais juodaisiais pipirais, apvoliokite miltuose.

Asmeninio albumo nuotr.

* Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus. Dėkite krūtinėles ir apskrudinkite iš abiejų pusių. Perdėkite į lėkštę.

* Į tą pačią keptuvę sudėkite griežinėliais pievagrybius ir kepkite tol, kol nugaruos skystis.

* Tuomet dėkite pjaustytą porą, kepkite keletą minučių, kol suminkštės. Berkite griežinėliais pjaustytas česnako skilteles. Šiek tiek pakepkite (stebėkite, kad česnakas nesudegtų). Pilkite grietinėlę, jai užvirus, sudėkite špinatus. Kai jie „sukris“, pagardinkite viską druska, maltais juodaisiais pipirais, aitriosiomis paprikomis, sudėkite vištienos krūtinėles ir pakaitinkite porą minučių.

Asmeninio albumo nuotr.

* Patiekite su mėgstamu garnyru.

Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis