Daržovių maltinukai su perlinėmis kruopomis

Kai lentynos lūžta nuo derliaus, renkamės skalsius daržovių patiekalus.

5 daržovių maltinukams su perlinėmis kruopomis reikės:

pusės cukinijos;
ketvirtadalio raudonos saldžiosios paprikos;
1 bulvės;
pusės morkos;
1 svogūno;
2 brokolinio kopūsto žiedynų;
1 kiaušinio;
5 šaukštų džiūvėsėlių;
druskos;
maltų juodųjų pipirų;
kelių lašelių sojų padažo;
1 šaukštelio terijakio padažo (nebūtinai);
1 šaukšto sviesto;
pusės stiklinės virtų perlinių kruopų.

Į dubenį smulkiai sutarkuokite cukiniją, papriką, bulvę, morką ir svogūną. Tada suberkite smulkiai pjaustytus brokolinio kopūsto žiedynus, įmuškite kiaušinį, suberkite džiūvėsėlius, prieskonius, įpilkite padažo. Viską išmaišykite ir suformuokite maltinukus.

Įkaitinkite keptuvę, įdėkite sviesto ir sudėkite maltinukus. Kepkite ant lengvos kaitros iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.

Leiskite maltinukams pravėsti ir sudėkite juos į dėžutę kartu su perlinėmis kruopomis.

Daugiau receptų rasite knygoje.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis