Vyniotinis su obuoliais

Labai džiugus ir skanus kepinys. Atrodo gražiai, pagaminti paprasta ir skanu.

Benaršant po savo elektroninį paštą ir išsaugotus laiškus, juodraščius, radau nuorodą į šį receptą. Suviliojo išvaizda, nematytas vyniotinis ir dar su obuoliais! Nepraėjus nė kelioms valandoms, vyniotinis jau puikavosi ant mūsų stalo.

Labai džiugus ir skanus kepinys. Atrodo gražiai, pagaminti paprasta ir skanu. Norėjau paragauti tik vieno gabaliuko, bet viskas baigėsi dideliu puodeliu arbatos, plačia šypsena ir trimis vyniotinio gabaliukais...

O ir mintys pradėjo suktis apie kitus vyniotinius. Įkvepia...

Skonis. Minkštas, purus, ne per saldus vyniotonis su obuoliais. Pats vyniotinis sausokas, bet obuoliai priduoda drėgnumo ir gaivumo. Baltasis šokoladas su citrinos žievele pagyvina skonį, o ir kvepia skaniai...

Asmeninio albumo nuotr.

Ką daryčiau kitaip kitąkart. Nieko.

Ingredientai
1 puodelis - 250 ml

Tešlai
4 kiaušiniai
3/4 puodelio (185 ml) miltų
1/2 puodelio (125 ml) cukraus
3-4 obuoliai
1/2 šaukštelio kepimo miltelių
1/4 šaukštelio druskos
šiek tiek vanilės ekstrakto

Papuošimui
100 g balto šokolado
1/2 citrinos žievelės
1-2 šaukštai pieno
migdolo drožlių

Gaminimo eiga

1. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių.

2. Į baltymus berkite druskos ir plakite, kol gerai suputos. Beplakant po truputį supilkite cukrų. Plakite iki purumo.

3. Į baltymus supilkite trynius ir dar keletą minučių paplakite.

Asmeninio albumo nuotr.

4. Miltus, kepimo mitelius sumaišykite. Įsijokite į baltymus ir atsargiai išmaišykite.

5. Obuolius nulupkite, supjaustykite skiltelėmis.

6. Kepimo formą 33x23 cm šiek tiek patepkite sviestu, išklokite kepimo popieriumi, pabarstykite miltais ir eilėmis sudėliokite obuolių skilteles palikdami tarpelius tarp jų. Užpilkite tešla.

7. Kepkite 180ºC laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes.

8. Išimkite iš orkaitės ir vyniotinį perkelkite ant švaraus rankšluosčio, atsargiai nulupkite popierių.

9. Rankšluosčio pagalba suvyniokite vyniotinį pradėdami nuo siauresnės jo dalies. Atvėsinkite.

10. Šokoladą, pieną, tarkuotą citrinos žievelę dėkite į dubenėlį ir ištirpinkite ant garų vonelės (dubenyje pastatytame ant puodo su verdančiu vandeniu).

11. Šokolado glajų užpilkite ant vyniotinio ir pabarstykite migdolo drožlėmis.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis