Troškinys “Balandėliai“

Vieną kartą mažas berniukas, dalyvavęs balandėlių gamybos procese, paklausė – o kam vynioti mėsą į lapus, jei paskui mama vistiek supjausto į mažus gabaliukus?

Tada ir pradėjau gaminti troškinį, dar kitaip vadinamą tinginių balandėliais. Viskas kaip ir klasikiniame recepte, tik aš dedu vieną papildomą produktą, kurio dėka troškinys tampa ypač skaniu. Taip pat nenaudoju plačiai vartojamo kečupo, padažui naudoju trintus pomidorus.

Pirmiausiai užkaičiu didelį puodą su 0,5l vandens, palaukiu kol vanduo pradės kunkuliuoti ir dedu smulkiais gabaliukais išskirstytą

Jautienos faršą

Jo kiekis priklauso nuo kopūsto dydžio – 1 kg kopūsto skaičiuoju 500 g faršo, dažniausiai gaminu iš

2 kg kopūsto

Jį pjaustykle ar didesniu peiliu supjaustau šiaudeliais.

Kai faršas vandeny pabala, suberiu kopūstus, šliūkšteliu dar porą stiklinių vandens, dengiu dangtį ir palieku troškintis apie 20 min.

Tuo metu pasiruošiu likusias daržoves:

2 didesnes morkas stambiai sutarkuoju

2 vidutinius svogūnus supjaustau žiedais

250 g špinatų lapelių gerai perplaunu po tekančiu vandeniu

4-5 pomidorus supjaustau ir sutrinu blenderiu

Atidarau kunkuliuojantį puodą, įberiu

1 st. ilgagrūdžių ryžių

Taip pat sudedu morkas, svogūnus, labai gerai permaišau ir palieku pasitroškinti dar 15-20min.

Troškinį pagardinu

2 a.š. druskos

2 v.š. riebesnės grietinės

trintais pomidorais (iš bėdos galima keisti 1,5 st. pomidorų sulčių)

žiupsniu kmynų

Gerai išmaišau, palaukiu kol vėl užvirs, tuomet suberiu špinatų lapelius, dar kartą permaišau, dengiu dangtį, išjungiu ugnį ir palieku puodą ramybėje bent 20min.

Tiekiu karštą, su virtomis bulvėmis ar mėgstama duona.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis