Prancūziškas jogurto keksas – paprasta, greita ir labai skanu

Paprastas, minkštas, drėgnas, labai skanus jogurto keksas su gaivia citrinos žievele.

Taip jau būna, kad kartais nuperku daugiau natūralaus jogurto, nei sugebame jo suvalgyti (vis galvoju, kad jo man būtinai prireiks tą savaitę). Taip atsitiko ir šią savaitę. Jogurtas liko nepaliestas, o galiojimo laikas po truputį ėjo į pabaigą. Reikėjo skubiai galvoti skanų planą chuliganą.

Prisiminiau šį puikų receptą, kažkada įtrauktą į mano žymas. Dažnai tenka paieškoti, kur panaudoti jogurto, grietinėlės, grietinės, pieno likučius, kad nesugestų ar nereiktų išmesti, todėl visuomet radusi panašų receptą išsisaugau ir tikiuosi panaudoti extra atveju. Kartais receptai nuvilia, kartais tiesiog tenkina, bet šis tikrai labai labai nudžiugino. Keksas puikus! Labai skanus, minkštas, drėgnas, net su švelnia ir malonia natūralaus jogurto rūgštele. O citrinos žievelė čia - būtina! Perkelia į kitą, dar skanesnį lygį!

Pagaminti labai paprasta, produktų nebūtina maišyti pagal eiliškumą, tiesiog suplaki visus 'šlapius' ingredientus, o vėliau įmaišai sausus. Viskas.

Buvau senokai kepusi pailgą keksą, net pati nustebau, juk paskutiniu metu daugiau užsiimu keksiukais. Bet po šio gražuolio keksų mūsų namuose tikrai bus daugiau, o receptas tikrai vertas pakartojimo.

Ingredientai

1 puodelis - 250 ml

1 1/2 puodelio miltų
2 šaukšteliai kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
1 puodelis cukraus
1 citrinos tarkuotos žievelės
3/4 puodelio natūralaus arba graikiško jogurto
1/2 puodelio aliejaus
2 kiaušiniai
1 šaukštelis vanilės ekstrakto

Gaminimo eiga

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180°C. Riebalais patepkite ir kepimo popieriumi išklokite mažos pailgos kepimo formos pagrindą.
2. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską. Padėkite į šalį.
3. Kitame dubenyje suplakite kiaušinius, cukrų, citrinos žievelę, jogurtą, vanilę ir aliejų.
4. Įmaišykite sausus produktus, tik nepermaišykite.
5. Tešlą supilkite į kepimo formą.
6. Kepkite apie 50-55 minutes arba kol įsmeigus medinį pagaliuką į kekso centrą, jis liks sausas ir švarus.
7. Iškeptą keksą 15 minučių palikite formoje ir tik tuomet perkelkite ant grotelių visiškai atvėsti.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis