Cukinijų ir ryžių apkepas

Minkštas ir purus apkepas – valgysite ir negalėsite sustoti.

1,2 kg cukinijos;
90 g paprastų, nevirtų baltųjų ryžių;
1 vid. svogūnai, malti;
75 ml alyvuogių aliejus;
2 didelės skiltelės česnako, smulkiai malto;
15 g universalus miltai (neprivaloma);
90 ml pieno arba paruošto sultinio;
55 g tarkuoto fermentinio sūrio;
druskos ir pipirų.

Gaminame:

* Įkaitinkite orkaitę iki 165 C.

* Paruoškite cukinijas: nuplaukite, nupjaukite galus. Perpjaukite išilgai ir, jei sėklos yra didelės, išimkite jas.

* Sutarkuokite arba supjaustykite cukinijas. Suberkite į kiaurasamtį ir palikite nuvarvėti. Jei reikia cukinijas paspauskite, kad ištekėtų kuo daugiau skysčio. Jei turite laiko, palikite jas kiauramasmtyje iki 30 minučių. Jei dar vis per drėgna, padžiovinkite popieriniu rankšluosčiu. Paskaninkite prieskoniais.

* Paruoškite ryžius. Pavirkite 5 minutes pasūdytame vandenyje. Nupilkite skystį ir palikite ramybėje.

* Didelėje keptuvėje lėtai kepkite svogūnus su 3 šaukštaus aliejaus, ~8-10 min. Šiek tiek padidinkite karštį ir pakepkite dar keletą minučių, nepamirškite maišyti.

* Berkite česnaką ir kepkite dar minutę.

* Supilkite ryžius ir kepkite dar dvi minutes. Pabarstykite prieskoniais.

* Į didelį dubenį suberkite cukinijas, miltus, keptas daržoves, ryžius, pieną ir 2 šaukštus sūrio. Prieskonių pagal skonį. Viską gerai išmaišykite.

* Kepimo indą ištepkite aliejumi ir supilkite paruoštą masę.

* Kepimo indą uždenkite folija ir kepkite 50-60 minučių. Padidinkite orkaitės temperatūrą iki 23o C.

* Nuimkite foliją, pašlakstykite likusiu alyvuogių aliejumi (arba sviestu), pabarstykite likusiu sūriu ir kepkite dar 10-15 minučių.

* Jei pradeda per greitai ruduoti, galite uždengti folija.

Skanaus !

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis