Prisijunkite!

Prisijungę vartotojai gali:

  • dalyvauti konkursuose
  • skaityti straipsnius vėliau
  • gauti naujienų prenumeratą

Neturite paskyros?

Šokoladu glaistyti eklerai su grietinėlės kremu

Tikrai papuoš šventinį stalą.

Porcija: 8 eklerai

Tešlai reikės:

65 ml vandens;
65 ml pieno;
55 g sviesto;
1 šaukštelio cukraus;
druskos;
100 g miltų;
3 vidutinio dydžio kiaušinių.

Karamelei reikės:

50 ml vandens;
100 g cukraus.

Kremui reikės:

300 ml grietinėlės (35 proc.
riebumo);
1 šaukšto kakavos miltelių;
2 šaukštų miltelinio cukraus.

Glajui reikės:

40 ml grietinėlės;
70 g juodojo šokolado;
1 šaukštelio rapsų aliejaus.

Tešlai į prikaistuvį supilti vandenį, pieną, sudėti sviestą, cukrų ir druską. Kaitinti ant didelės kaitros, kol sviestas ištirps, o skystis užvirs. Nukelti nuo kaitros, suberti miltus ir išmaišyti mediniu šaukštu.

Ant vidutinės kaitros kaitinti nuolat maišant dar 4–5 minutes, kol tešla sukibs į kamuolį. Tada nukelti nuo kaitros ir palikti kelias minutes atvėsti.

Po vieną elektriniu plakikliu įplakti kiaušinius (įmušus kiaušinį, kiekvieną maišyti po 1 minutę).

Įkaitinti orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi.

Į konditerinį maišelį (pritvirtinus 1,5 cm skersmens antgalį) sukrėsti tešlą ir išspausti aštuonis 12–15 cm ilgio eklerus. Kepti 25–30 minučių, kol pakils ir dailiai pagels. Išjungus orkaitę praverti dureles ir palikti visiškai atvėsti.

Karamelei į prikaistuvį supilti vandenį ir cukrų. Kaitinti ant vidutinės kaitros, kol skystis pagels. Tada nukaisti, supilti ant kepimo popieriumi ištiestos skardos ir palikti atvėsti. Paskui susmulkinti į trupinius.

Kremui grietinėlę išplakti su kakava ir milteliniu cukrumi. Eklerus perpjauti perpus horizontaliai. Į konditerinį maišelį sukrėsti kremą, išspausti ant vienos eklero pusės ir uždengti kita. Padėti į šaldytuvą ir paruošti glajų.

Pašildyti grietinėlę, sudėti sulaužytą šokoladą ir palikti, kad ištirptų. Viską išmaišyti ir įmaišyti aliejaus. Palikti 10 minučių atvėsti.

Eklerus apšlakstyti glajumi ir pabarstyti karamelės trupiniais.

Daugiau receptų rasite knygoje:

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis

Prisijunkite!

Prisijungę vartotojai gali:

  • dalyvauti konkursuose
  • skaityti straipsnius vėliau
  • gauti naujienų prenumeratą

Neturite paskyros?