Greita ir labai skanu – grikių kotletai

Prisiminiau labai seniai bekeptus grikių kotletus. O Jūs mėgstate grikius? Jei taip, – receptas žemiau.

Apie 15 kotletų (kiekis priklausys nuo dydžio)

200 g nevirtų grikių
1 didesnis svogūnas
1 didesnė morka
2 kiaušiniai
6 v. š. krakmolo
druska, pipirai, prieskoniai

Gaminame

* Grikius išverdame ir sugrūdame bulvių grūstuve arba permalame mėsmale. Svogūną smulkiai supjaustome ir apkepiname.

* Morkas smulkiai sutarkuojame ir taip pat pakepiname. Dedame į grikius. Supilame išplaktus kiaušinius, viską išmaišome. Beriame druskos, pipirų, norimų prieskonių. Galiausiai suberiame krakmolą ir gerai išmaišome.

* Keptuvėje įkaitiname aliejų, dedame po didelį šaukštą masės, šaukštu suformuojame kotletą. Apkepame iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda. Patiekti galima su kokiu nors padažu, daržovėmis - kaip kam patinka. Skanaus!

P.S. Kas valgys, nežinodamas, kad kotletai iš grikių, – garantuoju, kad nesupras, iš ko jie. Jei įbersite mėsos prieskonių, tai skonis ir bus panašus į mėsą. Puikūs kotletai – lengvo skonio, greitai iškepa (juk viskas jau būna virta/kepta). Rekomenduoju išbandyti.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis