Avižiniai sausainiai su riešutais

Greitai ir lengvai pagaminau, tiesiog visus ingredientus sudėjau į vieną didelį dubenį ir rankomis išminkiau tešlą. Vargti tikrai nereikėjo, o rezultatas šaunus! Sausainiai traškūs išorėje ir šiek tiek tąsūs viduje. Kepinti karijų riešutai apskritai kažkokia pasaka!

Reikės:

150 g kambario temperatūros sviesto;
3 v. š. skysto medaus;
125 g miltų;
1 a. š. kepimo miltelių;
125 g rudojo cukraus;
žiupsnelio druskos;
125 g avižinių dribsnių;
100 g smulkintų karijų riešutų;
smulkinto šokolado pagal skonį.

Asmeninio albumo nuotr.

Gaminame

* Viską sudedame į vieną didelį dubenį ir rankomis maišome, minkome iki vientisos lipnokos tešlos.

* Padrėkintomis rankomis formuojame nemažus, maždaug stalo teniso kamuoliuko dydžio, rutuliukus. Dėliojame juos kepimo popieriumi išklotoje skardoje. Sausainių paviršių šiek tiek suplojame ranka.

* Pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių. Kepame, kol gražiai paruduoja. Apie 15 minučių. Paliekame atvėsti skardoje.

Skanaus, Gabrielė

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis