Trapieji sausainiukai su obuoliais

Šie sausainiukai per daug geri, kad jų receptu nepasidalinčiau.

Šį kartą naudojau obuolius, kurie buvo rūgštoki, šiek tiek trūko saldumo, todėl teko gausiai apibarstyti cukraus pudra. Jei jūsų obuoliai gerai sunokę, siūlau nieko nekeisti.

Nebijokit tešlos minkymo, darbo visai nedaug, o pati tešla nelimpa prie rankų ir maloniai lengvai pasiduoda kočiojimui.

Reikės:

4 obuolių;

1 a. š. malto cinamono;

1 v. š. smulkaus cukraus;

200 g margarino kepiniams;

200 g grietinės;

650 ml miltų;

1 pakelio vanilinio cukraus;

2 kiaušinių trynių;

žiupsnelio druskos.

Gaminame

* Miltus suberiame į didelį dubenį ir sumaišome su žiupsneliu druskos ir pakeliu vanilinio cukraus. Per vidurį padarome duobutę ir sudedame smulkintą margariną, grietinę, kiaušinių trynius. Tešlą suminkome rankomis ir pastatome į šaldytuvą kelioms valandoms.

* Obuolius nulupame, išdarinėjame ir supjaustame mažomis skiltelėmis. Užberiame cinamoną, smulkų cukrų ir išmaišome.

* Tešlą padaliname į keturis kamuoliukus. Kiekvieną jų, ant miltuoto stalo, iškkočiojam į platų skritulį ir padaliname jį į 12 lygių dalių. Ant plačiausios dalies dedame po gabalėlį obuolio ir susukame ragelius.

* Dėliojame skardoje, išklotoje kepimo popieriumi. Kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, kol gražiai paruduoja.

Skanaus, Gabrielė

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis