Kibinai (kiek kitokia tešla)

Retokai, kada prisiruošiu lipdyti kibinus, bet kai niekur nereikia skubėti, visai smagu juos gaminti. Šį kartą gaminau dvigubą porciją ir didžiąją dalį kvietinių miltų keičiau į avižinius miltus. Specifinio skonio tikrai nesijautė, todėl drąsiai galite išbandyti.

35 vnt.

tešlai:

800 g avižinių miltų;

200 g kvietinių miltų;

400 g šalto sviesto;

6 kiaušinių;

200 grietinės;

druskos;

įdarui:

1 kg antienos filė;

50 g rūkytos kiaulienos šoninės (geriau riebesnės);

1 didelio svogūno;

1 nedidelio gabalėlio poro;

4 skiltelių česnako;

6 v.š. tamsaus sojų padažo;

2 a.š. rūkytos raudonosios paprikos;

50 g grietinės;

druskos, maltų juodųjų pipirų;

aptepimui:

2 kiaušinių + 4 v.š. vandens.

Gaminame

* Tešlai: supilkite miltus į dubenį, įberkite žiupsnelį druskos. Tada sudėkite kubeliais supjaustytą sviestą. Gniaužykite rankomis miltus ir sviestą, kol sviestas virs į mažus trupinėlius. Kitame dubenyje išplakite grietinę su kiaušiniais. Supilkite į dubenį su miltais ir viską gerai išminkykite, kad neliptų prie rankų. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 1 val.

* Įdarui: nuo antienos nulupkite odelę. Į dubenį dėkite smulkiais kubeliais pjaustytą antieną, svogūną, kiaulienos šoninė, porą, išspauskite česnako skilteles, supilkite sojos padažą, grietinę, suberkite papriką, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.

Tešlą padalinkite į keturias dalis, taip bus lengviau ją iškočioti.

* Išspauskite norimo dydžio skritulėlius (naudojau 12 cm skersmens), dėkite įdaro, užspauskite kraštus ir juos užsukite.

Asmeninio albumo nuotr.

* Paruoštus kibinus dėkite į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi, aptepkite kiaušinio ir vandens plakiniu.

* Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-30 min. arba tol, kol gražiai apskrus ir bus iškepę.

Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis