Karamelinis riešutų pyragas

Riešutai ir karamelė - ar gali būti tobuliau? Mūsų šeimoje švenčių be šio pyrago nebūna, o kartais kepu jį dovanoms.

Pyragui reikės:

* 1 kiaušinio
* 100 g sviesto
* 100 g grietinės
* arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
* 1.5 stiklinės miltų
* 300 g riešutų (aš naudojau migdolus, lazdyno ir anakardžio, bet galima bet kokius)
* 300 ml grietinėlės (riebios)
* stiklinės cukraus (geriausiai rudojo)
* šaukšto medaus, apelsino žievelės

Gaminame

* Pirmiausia pasiruošiame tešlą - įmušame kiaušinį, sudedame minkštą sviestą ir išplakame (cukraus į tešlą beveik nededu, nes riešutų įdaras labai saldus), dedame grietinę, miltus su kepimo milteliais.

Asmeninis archyvas

* Miltų dedame tiek, kad tešla neliptų prie rankų ir galėtume kočioti. Dedame tešlą pusvalandžiui į šaldytuvą. Tuo tarpu pasiruošiame įdarą - užviriname grietinėlę puode, pilame cukrų, viską verdame, kol masė ima tiršėti, ruduoti (apie 10 minučių), paskui įdedame medų, įtarkuojame apelsino žievelę.

* Supilame riešutus, išmaišome. Pastovėjusią tešlą iškočiojame, išklojame turimą skardą, arba išspaudžiame skrituliukus ir dedame į keksiukų formeles. Tešlą pašauname 10-12 minučių į įkaitintą orkaitę (180 laipsnių) ir apkepame, ištraukiame ir supilame riešutų ir karamelės masę, ir dedame dar 10 minučių į orkaitę. Stebėkite riešutus, kai jie pradės ruduoti, pyragas iškepęs.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis