Purūs avižiniai blynai

Šįkart blynai su avižiniais dribsniais. Labai skanūs, skalsūs, rupesnės tekstūros nei įprastų miltų blynai. Su medučiu man patiko!

Patarimai, pastebėjimai. Avižinius dribsnius malkite tiek, kad būtų panašūs į rupios konsistencijos miltus. Tešlą į keptuvę dėjau 60 ml matavimo puodeliu. Iš šio kiekio gaunasi 8 blynai.

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu.

Asmeninio archyvo nuotr.

Ingredientai

65 g miltų
50 g stambių avižinių dribsnių
1 šaukštas cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
1/2 šaukštelio sodos
1/2 šaukštelio druskos
175 ml kefyro ar pasukų
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
2 šaukštai saulėgrąžų aliejaus
1 didelis kiaušinis

Gaminimo eiga

* Avižinius dribsnius ir miltus sumalkite virtuviniu kombainu, kol avižinių dribsnių konsistencija bus panaši į rupius miltus.

* Dubenyje sumaišykite visus sausus produktus.

Asmeninio archyvo nuotr.

* Kitame dubenyje išplakite kefyrą, vanilę, aliejų ir kiaušinį. Viską supilkite į sausų produktų mišinį ir išmaišykite. Nepermaišykite.

* Kepkite blynus karštoje keptuvėje su trupučiu aliejaus, kol gražiai paruduos.

* Tiekite su klevų sirupu ar medumi.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis