Minkštas ir purus varškės apkepas su razinomis

Esu išbandžius įvairiausių varškės apkepo receptų, kol eksperimentuodama galiausiai atradau tą patį pačiausią savo skoniui. Minkštas, purus - tiesiog tirpstantis burnoje.

Reikės:

1 kg varškės
4 kiaušiniai (jei L dydžio - užteks 3)
180 g cukraus
150 g manų kruopų
100 ml pieno
100 g minkšto sviesto
2-3 saujos razinų
žiupsnelis druskos

Gaminame

* Razinas užpilti karštu vandeniu ir palikti, kad išbrinktų. Kiaušinius su cukrumi ir druska lengvai išplakti šluotele, supilti į varškę ir viską gerai ištrinti su šaukštu.

* Sudėti minkštą sviestą ir viską išplakti mikseriu. Tuomet supilti pieną, manus ir vėl masę išplakti mikseriu. Sudėti razinas. Pilti varškę į sviestu išteptą kepimo formą ir kepti iki 190°C įkaitintoje orkaitėje apie 40-50 min. (tikrinti vidurį mediniu pagaliuku). Skanaus!

P.S. Kad apkepas būtų dar puresnis, varškę galima pertrinti per sietelį. Bet man skaniau, kai jaučiasi tikros varškės grūdeliai. Razinas galima keisti ir kitais džiovintais vaisiais.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis