Reikės:
120 g perlinių kruopų;
120 g skaldytų žirnių;
1 didelės bulvės;
1 morkos;
1 svoguno;
gabalėlio sviesto kepimui;
prieskonių (druska, persiladas,sriubų prieskoniai ir t.t.).
![](http://img3.moteris.lt/article/727f0f68-a023-4e4b-80bb-4dc94a8266cf/inline_image/6386512.jpeg)
Gaminame
* Į dubenį suberiame žirnius bei kruopas, užpilame verdančiu vandenu ir paliekame kelioms valandoms. Išbrinkus kruopoms dedame puodą ant ugnies su vandeniu (naudojau 2 litrus), suberiame kruopas ir žirnius, paliekame virti, kol suminkštės.
![](http://img1.moteris.lt/article/727f0f68-a023-4e4b-80bb-4dc94a8266cf/inline_image/6386510.jpeg)
* Verdant sudedame pjaustytą bulvę bei suberiame prieskonius. Burokine tarka sutarkuojame morkas, supjaustome svogūną. Įkaitiname keptuvę, įdedame sviestą ir daržoves. Kepame kol šios suminktės, sudedame į sriubą, dar kelias minutes paverdame ir skanaujame.