Keksiukai su obuoliais ir traškia cinamonine kokosų plutele

Fantastiški keksiukai - vidus minkštas, purus, o viršus traškus, kvapnus ir labai skanus!

Apie 16 keksiukų

Keksiukams:

150 g minkšto sviesto
120 g cukraus
2 kiaušinių
žiupsnelio druskos
150 g miltu
1 a.š. kepimo miltelių
50 ml pieno
3 dideli obuoliai

Kokosų plutelei:

90 g kokosų drožlių
75 g miltų
60 g rudojo cukraus
50 g minkšto sviesto
1/3 a.š. cinamono

Gaminame

* Keksiukai. Sviestą su cukrumi ir druska išplakti iki purios masės. Po vieną įmušti kiaušinius ir kaskart paplakti apie 1 min. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijoti. Suberti į sviesto masę ir šaukštu atsargiai išmaišyti. Supilti pieną ir dar kartą viską permaišyti. Sudeti mažais kubeliais supjaustytus obuolius, sumaišyti su tešla.

* Kokosų plutelė. Suberti į dubenį visus sausus produktus. Sudedėti sviestą ir viską rankomis trinti, kol susidarys drėgni trupiniai.

* Į keksiukų formeles dėti tešlos (apie 2/3 formelės), viršų užbarstyti kokosų trupiniais.
Kepti iki 190C įkaitintoje orkaitėje apie 20-30 min., kol keksiukų viršus gražiai paruduoja. Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis