Riešutų ir sėklų duona

Sveikuoliška duonelė.


4–6 porcijos

Reikės:

100 g lazdynų riešutų
100 g moliūgų sėklų
100 g saulėgrąžų branduolių
100 g linų sėklų
100 g sezamų sėklų
1 šaukšto juodgrūdžių sėklų
1 šaukštelio džiovintų čiobrelių
1 šaukštelio druskos
1 šaukštelio druskos
3 kiaušinių
4 šaukštų alyvuogių aliejaus
saujelės karijų riešutų kepiniui dekoruoti

* Visas sėklas ir riešutus, išskyrus karijų, sumaišykite dubenyje. Kiaušinius išplakite su druska, cukrumi, aliejumi ir čiobreliais, užpilkite ant riešutų ir sėklų mišinio. Viską gerai išmaišykite ir sudėkite į kepimo popieriumi išklotą formą. Masę šaukštu paspauskite žemyn, viršų dekoruokite karijų riešutais.

* Kepkite 180 °C orkaitėje maždaug 30 min. Iškeptą kepinį palikite visiškai atvėsti ir sutvirtėti.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis