Sausainiai su šokoladu ir riešutais

Labai skanūs sausainiai. Traškiais kraštais, vidus tąsus, nėra labai saldūs – pats tas. Esu kepusi tikrai daug panašių sausainių, šitie puikūs.

Patarimai, pastebėjimai. Naudojau kapotus migdolus be luobelių. Tinka ir kiti riešutai. Sausainius kepkite priklausomai nuo jų dydžio. Jei formuosite didesnius sausainius, kepkite apie 15-18 minučių. Jei mažesnius (graikinio riešuto dydžio), užteks ir 10-12 minučių. Sausainių kraštai turi paruduoti.

Iškeptus sausainius 5 minutėms palikite skardose, tik tuomet perkelkite ant grotelių atvėsti.
Gaunasi 10-12 vidutinių sausainių.

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Tobula, būtinai kartosiu.

Ingredientai

110 g minkšto sviesto
75 g balto cukraus
75 g rudo cukraus
1 vidutinis kiaušinis
1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto
140 g miltų
1/2 šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
100 g pieniško šokolado gabaliukų
50 g balto šokolado gabaliukų
50 g smulkintų riešutų (dėjau migdolus)

Asmeninio albumo nuotr.

Gaminimo eiga

* Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Kepimo popieriumi išklokite dvi skardas.

* Dubenyje iki purumo išsukite kambario temperatūros sviestą ir abiejų rūšių cukrų. Įmuškite kiaušinį, įpilkite vanilės, išmaišykite.

* Kitame dubenyje sumaišykite miltus, druską ir kepimo miltelius. Suberkite į sviesto mišinį ir viską išmaišykite.

* Įmaišykite šokolado gabaliukus ir smulkintus riešutus.

Asmeninio albumo nuotr.

* Sausainius formuokite vidutiniu ledų šaukštu (dydis 1-2 šaukštai), sudėkite ant skardų, sausainių viršų paploninkite pirštais.

* Kepkite apie 15-18 minučių arba kol sausainių kraštai paruduos.

* Iškeptus sausainius palikite 5 minutėms ant kepimo skardų, tuomet perkelkite ant grotelių visiškai atvėsti.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis